EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 

Nagy vörösborok

Vayi Noir 2013
100% Pinot Noir
Egységár:
1 890 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Duett 2011
Ez egy többségében cabernet sauvignon-ból összeállított, közepesnél picivel teltebb, érett rubin színű bor, szépen halványuló gyűrűvel. Illatában elsőre buja gyümölcsöt mutat, szellőztetéssel ez aszalt szilvává, érett cseresznyévé változik. Közepesnél teltebb test, jó savszerkezet és egyensúly jellemzi. Díszítése hasonló az illattal, ugyancsak megjelenik az illatban érzett bujaság, utána pedig gyümölcsbombává alakul.
Egységár:
1 990 Ft
Mennyiség: db.

Ipacs Szabó István Inni Jó
Intenzív illatvilág, amelyben a villányi termőhelyi jelleg mellett különös lendület mutatkozik friss feketebogyós gyümölcsösséggel, szép zöldfűszer csokorral és pici hordóhatással kiegészülve. Kóstolva is marad a lendület, szerkezete feszes és precíz, savai nagyon jók, teste közepes, vagy annál picit nagyobb. Nagyon jó inni, nomen est omen! A bor valójában 2014-es, de nem szerepel évjárat a címkén.
Egységár:
2 680 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Jánoshegy Kékfrankos 2015
A közepesnél intenzívebb illat, benne igazi kékfrankos aromákkal: komoly kékáfonyás, meggyes vonal frissen őrölt borssal. Szájban remek savak, közepesnél nagyobb test, remek egyensúly, csiszolt tannin. Feszes szerkezetű, a gyümölcsösséget hangsúlyozó tétel, amelyet épphogy csak megérint a hordóvanília.
Egységár:
2 780 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Jánoshegy Merlot 2015
Áradó illat, amelyben tankönyvi merlot illatot kapunk, fekete áfonyával, meggyel, keleti fűszerekkel. Savszerkezete kiváló, egyensúlya remek, teste a közepesnél nagyobb, tanninja élénk, de puha.
Egységár:
2 780 Ft
Mennyiség: db.

Pántlika Cabernet Sauvignon 2013
Az alapanyag a pincészet beccehegyi területéről származik. Tartályban erjedt, majd 16 hónapon át használt barrique hordókban érlelődött. Fahéjas-kakaós illat, málnával, meggyel és szederrel. Érett és élénk gyümölcsösség, étcsokoládé és vidám piros bogyósok követik a kortyot. Telt és simulékony, fiatalon is gazdag, élvezhető bor, rengeteg tartalékkal.
Egységár:
2 850 Ft
Mennyiség: db.

Szeleshát Syrah 2013
Lendületes illatvilágában érett gyümölcsösséget érezhetünk, de mellette megjelenik egy keleti fűszeres vonulat is. Kóstolva vibráló szerkezetet kapunk, teste közepesnél komolyabb, tanninja karakteres, hordóhasználata jó.
Egységár:
2 890 Ft
Mennyiség: db.

Heumann Lagona 2013
Hordó fűszeres, picit puncsos illattal nyit, majd jönnek a fekete bogyósok (meggy, szeder, szilva), idővel marokkói fűszerkeverék is tetten érhető. Jó szerkezet, szépen beérett tannin, arányos tétel. Ízben elsőre a gyümölcsöket érezhetjük, de utána érkeznek a hordóból eredő fűszerek is. Kiváló bor, hosszú lecsengéssel. 50% merlot, 25% cabernet franc, 15% cabernet sauvignon, 10% kékfrankos
Egységár:
2 950 Ft
Mennyiség: db.

Gróf Buttler Töppedt Szőlőből Készült Merlot 2012
Ennél az évjáratnál a Nagy-Egeden a tökéletes érettség magas természetes cukortartalommal párosult. Mivel a szőlő teljesen egészséges volt, így a pincészetnek sikerült egy izgalmas félédes merlot-t készítenie.
Egységár:
2 980 Ft
Mennyiség: db.

BGB-Bauer BGB 2013
Ebben az évjáratban merlot és kékfrankos szerepel a házasításban. Közepesen koncentrált, rubin színű bor, sötét maggal. Illata markáns, főleg a piros bogyós gyümölcsös uralkodnak benne, de némi pihentetés után érezhetünk pörkölési aromákat, illetve pikáns fűszereket. Szájban közepes teltség, vibráló savak és fiatal tanninszerkezet köszön vissza, az ízvilágban a fajtákra jellemző gyümölcsösség árad. Fiatal tétel, amiben bőven van még potenciál.
Egységár:
2 980 Ft
Mennyiség: db.

Winelife PS Kékfrankos 2012
Mély rubin színvilág, közepesen élénk, de nagyon egységes és kulturált illatvilág, amelyben leginkább a szőlős, ászokhordós, éretten gyümölcsös jegyek tűnnek fel, meg egy érintésnyi erdőillat. Kóstolva már a hordóvanília is megjelenik. Feszes szerkezetű, nagy reményekre jogosító tétel, részletgazdag lecsengéssel.
Egységár:
2 980 Ft
Mennyiség: db.

Németh János Porkoláb Cuvée 2013
60% cabernet sauvignon és 40% merlot házasításából készült bor, amely nevét a kiváló adottságú területről kapta. Intenzív illatában kakaóbab és csokoládé, aszalt szilva és szeder jelenik meg. Kóstolva telt és sűrű, szép tanninszerkezettel és kissé talán lágynak ható savérzettel, ellenben a gyümölcsössége mindenért kárpótol.
Egységár:
3 350 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Cseresznyés 2012
Intenzív illata kifejezetten meleg hatást kelt, ugyanakkor gyümölcsössége is áradó: érett meggy, szilva és vörösáfonya. Nagyon szép a fűszere, egyszerre található meg benne a zöldfűszer (kakukkfű, rozmaring) és az édesfűszer (szegfűszeg). Kóstolva szájbetöltő, de egyáltalán nem nehézkes szerkezetet kapunk, egyensúlya remek, tanninszerkezete puha, nem kevés, nem sok. Lecsengésében feketecsoki. Fiatal, de már most is jól iható bor.
Egységár:
3 480 Ft
Mennyiség: db.

Kovács Nimród Monopole Rhapsody Bikavér 2013
Kékfrankos, cabernet franc, merlot, pinot noir és syrah fajtákból házasított Bikavér. Gránát vörös szín, ízében és illatában áfonya, érett cseresznye és fűszeres tölgy aromák fedezhetők fel, közép-hosszú lecsengés és bársonyos tanninok jellemzik.
Egységár:
3 490 Ft
Mennyiség: db.

Gróf Buttler Egri Bikavér W 2008
Határozott illat, amelyben a hordóvanília a lendületes mineralitással kollaborál, így a gyümölcsök csak a háttérből figyelnek. Kóstolva finom savak, remek egyensúly, amelyet a csiszolt tannin vezérel. A gyümölcs szájban már határozottabb, de az ásvány annyira markáns, amennyire vörösborban azt ritkán érezzük. Nagy formátumú, de még ennyi idősen is nagyon fiatalnak ható bor.
Egységár:
3 580 Ft
Mennyiség: db.

Eszterbauer Tüke Bikavér 2013
Közepesen élénk illatában lendületesség: friss piros bogyósok mellett egy kifejezetten összetett zöldfűszerkészlet, de még marcipán és kakaó is. Kóstolva szinte tökéletes szerkezetet kapunk: jó savak, puha tanninok, nem vastag, de elegáns, nagyon szép struktúra. Ízeiben ugyanazt kapjuk, mint illatban. Hosszú, élénk lecsengés, benne leginkább a gyümölcsösség kap szerepet.
Egységár:
3 590 Ft
Mennyiség: db.

Eszterbauer Nagyapám Kadarka 2016
Klónszelekciós kísérlet eredménye és öregtőkék válogatása. Illata hivalkodó, csupa gyümölcs, epres, málnás kert hangulatát árasztja. Elegáns szerkezetű, élénk savú, jó tanninú bor. Díszítésében hasonló, mint az illat, de korántsem olyan intenzív.
Egységár:
3 590 Ft
Mennyiség: db.

Schieber Solutio Perfecta 2013
Cabernet sauvignon válogatás kishordós érleléssel. Érett eper- és málnalekvár parányi vegetális jeggyel fűszerezve. Jó savérzetű bor, kifejezetten jó egyensúllyal, közepesnél koncentráltabb testtel. A korty végén kicsit szárít a tannin, lecsengése közepesen hosszú.
Egységár:
3 680 Ft
Mennyiség: db.

Homola Kékfrankos 2013
Közepesen élénk illatában érett gyümölcsösség cseresznyével, vörösáfonyával, valamint keleti édesfűszerekkel. Érintésnyi földes-avaros jegy. Kóstolva remek savkészletet kapunk, élvezetes első kortyot, jó egyensúlyt, ásványos lecsengést. Közepes test, visszafogott, csiszolt tannin.
Egységár:
3 790 Ft
Mennyiség: db.

Homola Kékfrankos 2015
Közepesen intenzív illata nagyon izgalmas: friss, de telt gyümölcsösség, zöld fűszerek, hűvös, finoman minerális. Kóstolva tankönyvi kékfrankos fajtajelleget kapunk, ragyogó savakkal, feszes, mégis szájbetöltő szerkezettel, puha és csiszolt tanninnal. Szájban is szép a gyümölcs, pici csonthéjas és a végén a hordóhatás is megjelenik benne. Fiatal bor, nagy potenciállal.
Egységár:
3 790 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Cabernet Sauvignon 2008
Lendületes, életerős bor. Illatában málna- és áfonyalekvár, szép gyümölcsösség érezhető, a háttérben visszafogott hordóhasználat. Érett, szépen beépült csersavak, gazdag gyümölcsös zamatok, élénk savak. A tétel elért a csúcsára, most kell fogyasztani.
Egységár:
3 880 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Syrah 2012
Mély, fiatalos rubin szín, lilás széllel. Illata közepesnél intenzívebb, rendkívül precízen gyümölcsös, a meggy kivételes, de van áfonya és szeder is. Kóstolva remek szerkezetet kapunk: semmi nehézkesség, kirobbanó gyümölcs (lásd az illatot), remek savak, arányos alkohol, semmi melegség, alig detektálható hordóvanília. A tannin külön szám: egyszerre puha, csiszolt, de gerinces.
Egységár:
3 880 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Cabernet Franc 2011
Közepesen élénk illatában nagyon szép kavalkád: rengeteg gyümölcsök (vörösáfonya, kékszőlő, málna), érintésnyi gomba, keleti és zöldfűszerek csokorban, finom kis hordóvanília. Kóstolva közepes test, finom, de gerinces tannin, szép savak, feszes, rendkívül precíz összkép. Az illatkavalkád után ízkavalkád. Hűvös, elegáns, de nagyon jól iható bor, egy kis petrolos érintéssel az egyébként hosszú echoban.
Egységár:
3 880 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Cabernet Sauvignon 2011
Szép, egyenletesen telt rubin színű, nagyon vékony, rózsaszínbe hajló gyűrűvel. Illata összetett, elsőre a vanília uralkodik benne, mögötte kókusz, aszalt meggy, aszalt szilva és cédrus jellemzi. Vibráló sav, hosszú és kellemes lecsengéssel. Hosszú eltarthatóság, kitartó potenciál.
Egységár:
3 880 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Cabernet Franc 2012
Koncentrált, átláthatatlan rubin, sötét maggal, vastag koronával. Intenzív illatában elsőre egy finom kávés löket érkezik, utána pedig epres, szilvás, aszalt áfonyás jegyek érezhetőek. A hordóhasználat nem túl intenzív, éppen csak jelen van. Szájban főleg gyümölcsös. Tanninjai markánsak, de ezek inkább csak a korty közepét uralják, a savak rendre felülkerekednek. Hosszú, testes, tömény tétel.
Egységár:
3 880 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Cabernet Sauvignon 2012
Közepesen élénk illat friss gyümölcsösséggel, amelybe egy határozott, fajtajelleges vonal játszik be borssal, húsos jelleggel. Várva egyre intenzívebbé válik. Kóstolva lendületes savkészletet érezhetünk, precíz, elegáns szerkezetet, amely a krémesség és a feszesség határán egyensúlyoz. Tanninszerkezete élénk, teste határozott, de a savkészlet okán meg sem érinti a nehézkesség. Nagyon jól használt hordó. Remek, gazdag, hosszú bor egy szép hűvös érintéssel a legvégén.
Egységár:
3 880 Ft
Mennyiség: db.

Tűzkő Birtok Merlot Válogatás 2012
Illatában első blikkre eper, némi eperlekvár, szép földes jegyek, pici szederrel, nagyon elegáns. Kóstolva közepesnél nagyobb test, a savak vibrálnak, a korty betölti a szájat, a tanninok szépen beépültek Az íz képben az illat köszön vissza, némi fűszerrel megbolondítva. A lecsengése hosszú és édeskés.
Egységár:
3 890 Ft
Mennyiség: db.

Mészáros Borház Latino Reserve 2013
Nagyon érett, válogatott szőlőből készült malbec. Illatában és ízében is érezhetőek fajtára jellemző fekete bogyós gyümölcsök és a pikáns fűszerek. Nagy testű, sötét színű vörösbor, melyet 14 hónapig tölgyfahordóban érleltek.
Egységár:
3 950 Ft
Mennyiség: db.

Ipacs Szabó István Nászút Helyett 2012
Cabernet Franc alapú házasítás. Elegáns, nem tolakodó illat-és ízvilág, szederrel, szilvával, ropogós cseresznyével, érett meggyel és eperrel. A kis vanília és földesség szépen kiegészíti a visszafogott fűszeres jegyeket (fekete bors és piros fűszerpaprika). Cizellált, puha tannin és jóleső fanyarság a korty végén.
Egységár:
3 950 Ft
Mennyiség: db.

BGB-Bauer BGB 2009
Illata gyönyörű, komplex, benne minimális hordós jegyek, rengeteg direkt gyümölcs, bors érett dohány, majd málna és eper. Kóstolva bordeaux-i jelleg, vidám savkészlet, komoly test, avaros-lekváros, majd áfonya , kevéske csillagánizs és szegfűszeg, szerecsendió. A lecsengése közepesnél hosszabb, és elképesztően összetett. Minden nap iható, mégis nagytestű bor.
Egységár:
3 980 Ft
Mennyiség: db.

Szeleshát Oroszlán 2009
Sűrű és koncentrált, dominánsan cabernet sauvignon házasítás. Összetett erdei gyümölcsös, gyógynövényes és tölgyes aromák, szájban nagytestű, fűszeres több réteg gyümölccsel. Határozott tanninok, lenyűgöző savak, komoly gyümölcs és jelentős érési potenciál.
Egységár:
4 180 Ft
Mennyiség: db.

Németh János Cabernet Sauvignon 2013
Közepesnél mélyebb, szinte az átláthatatlan rubin színbe hajló bor, vastag koronával. Illata telt, fajtajelleges, érett, sok fűszert vonultat fel. Szájban kerek, jó savakkal, mögötte rendezett tanninnal. Íz jegyeiben a fűszereket túl friss fekete szeder jelenik meg. Díszítésébe kicsit belenyúl egy törkölyös jelleg, mégis összességében kerek egészet alkot. Hosszú, telt bor.
Egységár:
4 290 Ft
Mennyiség: db.

Németh János Cabernet Franc 2013
Nehezen nyíló illatában a fekete szeder és -áfonya tűnik fel elsőre, majd földesség és mintha ott lenne a pinotage-os égetett gumi is a háttérben, de nem zavaró. A kortyban igazi szekszárdi karakter köszön vissza, rengeteg gyümölccsel és pikáns fűszerekkel. Enyhe alkohol hangsúly, jó tannin, talán picit fiatal még. Hosszú, gyümölcsös lecsengéssel távozik.
Egységár:
4 290 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Grand 2007
Illata visszafogott, vaníliás, cseresznyés, lassan megnyíló, ugyanakkor már érett, egyensúlyos is. Szájban a koncentráció ugyan csak közepes, de a feszes szerkezet kifejezetten brunellós érzéseket ád. A pohárban pörgetve szépen felépülő komplexitás. A szépen érett villányi iskolapéldája. Cabernet sauvignon és cabernet franc.
Egységár:
4 480 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Grand 2009
Kiegyensúlyozott illatában meggyes-cseresznyés gyümölcsösség és határtalan fűszeresség érződik. A hordó hatása zamatban erőteljesebb, toast, keserűcsoki, és az illat frissességével kontrasztban inkább aszalt szilvás jelleg tűnik fel. Telt, hosszú, nagy potenciállal rendelkező tétel. Cabernet sauvignon és cabernet franc.
Egységár:
4 480 Ft
Mennyiség: db.

Schieber Trilógia Kékfrankos 2013
Közepes színintenzitású érett rubin, melyben a gránátos jegyek is felsejlenek. Illata nem túl intenzív, de sokrétű, karakteres, friss szilvalekvárral, finom füsttel, parányi húsos jelleggel. Lendületes savú, remek bor, melyet megfelelő díszítés tesz kerekké. Hosszú.
Egységár:
4 690 Ft
Mennyiség: db.

Szent Donát Magma 2015
Közepesen mély megjelenésű, közepesen mély illatvilágú kékfrankos. Nagyon kulturált és elegáns illat, mégis telt és krémes, amelyben a gyümölcsökön túl finom tűzköves mineralitás is érezhető. Kóstolva lendületes savszerkezetet kapunk, karcsú struktúrát, szép fajtajelleget borssal és szilvával. A hordóhatás csak érintőleges, tanninja nem sok, az is csiszolt. A lecsengést inkább a gyümölcs vezérli. Fiatal bor.
Egységár:
4 790 Ft
Mennyiség: db.

Homola Syrah 2013
Közepesen intenzív illat, kerek, fekete bogyós gyümölcsöket (szeder, áfonya) idéző aromák, finom, keleti fűszerkészlettel kiegészítve. Kóstolva szép savakat, finom tanninszerkezetet kapunk, és már az első kortyban feltűnik a sós mineralitás. Finom szövetű tétel, melynek lecsengésében a jól használt hordó köszön vissza.
Egységár:
5 390 Ft
Mennyiség: db.

Homola Cabernet Franc 2013
Visszafogott az illata, benne jól kivehető földes-minerális jelleg, amely mögül egyfajta tömör gyümölcsösség kandikál kifelé. Kóstolva újra a tömörség az első szó, ami eszünkbe jut, annak ellenére, hogy finom savai röptetik, csersavai finoman húzzák a kortyot. Szájbetöltő, nagyon komoly struktúrával rendelkező tétel, amelybe a gyümölcsök is jelentősek, mégsem róluk szól a történet.
Egységár:
5 390 Ft
Mennyiség: db.

BGB-Bauer Bauer 2007
Ez a bor egy speciális házasítás cabernet sauvignon és cabernet franc fajtákból. A cél az összeállításakor az volt, hogy a gyümölcsösség és finom hordóhatás egyensúlyba kerüljön a hatalmas koncentrációval. Nagytestű, hatalmas potenciált hordozó bor lett, amelyet még sokáig érdemes fektetni.
Egységár:
5 980 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Pillangó 2006
Mély rubin szín. Illata lassan bontakozik ki, de aztán elegáns és fűszeres. Szájban tökéletes struktúra jellemzi a bort szép savgerinccel és érett tanninokkal. Aromái között a kakaóbab, olaj és fokföldi ibolya találkoznak. Elegáns szerkezet és aromavilág, hosszú utóíz. 100% cabernet sauvignon. BORIGO 89 pont.
Egységár:
5 980 Ft
Mennyiség: db.

BGB-Bauer Bauer 2009
Mély rubinszínű bor vastag koronával, színes lecsorgással. Illata határozott, elsőre frissen gyümölcsös, azonban szellőztetéssel palackos érlelésre utaló jegyek jönnek elő. Szájban nagyon vastag, telt, markáns, de érett tanninnal, lekerekedett savakkal. A korty végén a tercier jegyek is előjönnek. Palackérett bor, hosszú lecsengéssel.
Egységár:
5 980 Ft
Mennyiség: db.

Günzer Tamás Ördögárok Merlot 2011
Tömör és intenzív illatvilág, amelyben precíz, roppanós gyümölcsösséget (meggy elsősorban) kapunk, a hordóhatás éppenhogy csak detektálható. Kóstolva ugyanez a precizitás érhető tetten, savai jók, struktúrája betölti a szájat, tanninja karakteres, de nem túlzó. Jól használt hordó. Lecsengése hosszú és a gyümölcsösség uralja.
Egységár:
6 590 Ft
Mennyiség: db.

Günzer Tamás Mátyás Cuvée 2012
Telt, gyümölcsös illat, amely gyümölcs még édeskés érintést is nyújt: meggy, szeder. Hordóvanília, de jól használt kivitelben. Kóstolva remek savkészlet, telt szerkezet, nem kevés, de puha, remek egyensúly. A nehézkesség meg sem érinti. Szájbetöltő struktúra. Lecsengésben újra gyümölcs és vanília, a torokban pedig pici alkoholmelegség.
Egységár:
6 590 Ft
Mennyiség: db.

Eszterbauer Tivald Cabernet Sauvignon 2013
Mély, átláthatatlan rubin színű bor, igen vastag koronával, és fekete maggal. Színe nagy koncentrációról árulkodik. Illata határozott, fajtajelleges, a hordós karakter mögött érettség bujkál, ezt kökény, fekete szeder, áfonya és túlérett szilva egészíti ki. Szájban is igen koncentrált, masszív, de érett tannin mellé jó savak, megfelelő alkohol párosul. Díszítésében inkább a gyümölcsös jegyek kerülnek előtérbe.
Egységár:
6 690 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Pillangó 2007
Mély, fekete szín. Intenzív illatában érett szeder és hűvös cédrus találkozik. Tartalmas, határozott struktúra komoly testtel és csiszolt tanninszerkezettel. Ízében rengeteg dohány és feketeribizli dominál. Magas potenciállal bíró tétel, hosszú lecsengéssel.
Egységár:
6 980 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Pillangó 2009
Gyönyörű fajtajelleges illat fekete ribizlivel, kevés szederrel, borssal és csillagánizzsal, egy leheletnyi toastossággal a végén. Kóstolva komoly test, szépen lekerekedett tanninok és izgalmas savak. Az ízeket a fekete ribizli vezeti, de némi szilva és szeder is jelen van. A hordóhatás pont megfelelő, csak aláfestésként van jelen a vanília és a bors. A lecsengés hosszú. Komplex, elegáns tétel.
Egységár:
6 980 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Syrah Premium 2009
A pincészet első palackozott Syrah-ja az új telepítésről, szűztermés, éppen ezért hatalmas koncentrációval bír. Mély rubin szín, illatban intenzív fűszeres aromák keverednek szederrel, meggyel és ibolyával. Szép savak, integrálódott selymes tannin bon-bon meggyel, szegfűszeggel, fekete borssal és végül a fekete csoki marad, egész sokáig.
Egységár:
6 980 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Magnum 2005
Illata is érett állapotra utal, megjelentek benne az epres, dzsemes jegyek is, a piros bogyós karakter mellett. Szájban nem tűnik annyira palackérettnek, savai lendületesek, csak a háttérben érződik kissé a tercier karakter. Nagyon jó állapotban van. Cabernet sauvignon és cabernet franc.
Egységár:
9 980 Ft
Mennyiség: db.

Günzer Tamás Bocor Grandior Merlot 2012
Az illatot a hordós jegyek uralják, szép fűszeresség, pici ánizs, füstös jegyek, marcipán, Mozart kugel. Kóstolva is nagyon komoly vörösborélmény, nagy test, szájbetöltő szerkezet, pici lekvárosság, de a savak kompenzálnak, a tanninok selymesek. Lehengerlő. Az ízképben fekete bogyós gyümölcsök, kakaó, étcsokoládé, kubai szivar. A lecsengése nagyon hosszú.
Egységár:
14 490 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva