EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 

Nagy fehérborok

Zsadányi TKJ Furmint 2015
Közepesen intenzív illatában finom kis gyümölcsök fészkelnek, nem tolakodóak, de elegánsak, szépek. Őszibarack, lime, egres. Szájban szinte tökéletes szerkezetet kapunk, szájbetöltő, de lendületes, gyümölcsei kóstolva kivirulnak, pici sós minerlitás is jelentkezik, valamint a torokban egy kis édességérzet is kerekíti. Elegáns, csábító, remek.
Egységár:
1 990 Ft
Mennyiség: db.

Kvaszinger Birtok Furmint 2013
Érett, közepesen intenzív szalmasárga színű, igen vékony, víztiszta gyűrűvel. Markáns, ígéretes, illatában és ízében teljesen hasonló díszítéssel. Közepesnél nagyobb testű bor, melyben a hordóhasználat szépen beépül, remek fűszerként egészíti ki az ízképet. Egyensúlya kifogásolhatatlan. Nagyon hosszú, emlékezetes tétel.
Egységár:
2 290 Ft
Mennyiség: db.

Bencze Birtok Virgo 2014
A finom seprős érleléskor keletkező krémes karaktert és az erjedés után megmaradt cukortartalmat jól ellensúlyozza a magas savtartalom. A szomorú évjárat ellenére különleges fehér pinot noir született.
Egységár:
2 290 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Rekesz Sauvignon Blanc 2015
Közepesen intenzív illat, amelyben egy visszafogott fajtajelleg mellett szép virágosság, friss szőlő, citrusok érezhetőek. Kóstolva a fajtát kapjuk meg elsőre, bár visszafogott formában, mellé később felzárkózik a remek savkészlet. Egyensúlya tökéletes, szerkezete inkább feszes, a bor elegáns és egyenes vonalú.
Egységár:
2 490 Ft
Mennyiség: db.

Szászi Endre Badacsonyi Rózsakő 2015
Gyönyörű, áradó illatvilág, a telt gyümölcsösség mellett elképesztő gazdagságú zöldfűszerkészlet, amelyben egy is csonthéjas érintés is megjelenik. Kóstolva finom, nagyon szépen mutatkozó savkészlet, tökéletes egyensúly, ici-pici édességérzettel, amely nagyon jól áll neki, és semmit sem von le az eleganciából.
Egységár:
2 550 Ft
Mennyiség: db.

Pántlika Gálickő Sauvignon Blanc 2013
Közepesnél élénkebb illatot érezhetünk, benne zöldfűszerek, élénk citrus, réti virágok, érintésnyi ásványosság. Kóstolva is inkább szikár, mint telt struktúrát érezhetjük, savszerkezete vibráló, teste közepes, a fajtajelleg nehezen felfedezhető. Nagyon szép tétel, hosszú lecsengéssel.
Egységár:
2 590 Ft
Mennyiség: db.

Holdvölgy Hold and Hollo Dry 2013
Édes érzettel indít illatban, amelyet alma, körte, és őszibarack gazdagít fehér szirmú virágokkal kiegészítve. Ízében a diszkrét hordófűszerek mellett almás és kekszes vonal dominál, amelyet mézes, narancsos lecsengés követ. Könnyen fogyasztható, dinamikus bor, melynek hosszúságában és egyenes vonalvezetésében rejlik az igazi varázsa. 65% furmint, 30% hárslevelű, 5% sárgamuskotály.
Egységár:
2 590 Ft
Mennyiség: db.

Malatinszky Le Sommelier Sauvignon Blanc 2014
Ragyogó tükrű citromsárga, víztiszta széllel. Illata kissé zárkózott, citrusos, éppen érintésnyit vegetális. Illatában egy villanásra, de ízében már elég határozottan érezhető egy karamelles vonulat. Jó savak, lendületes lecsengés jellemzi.
Egységár:
2 780 Ft
Mennyiség: db.

Pálffy Káli Birtokbor 2015
Olaszrizling, tramini, szürkebarát, zöld veltelini és egy kevés rizlingszilváni alkotta házasítás. Visszafogott illat édes fűszerekkel, enyhe kopaszbarackos kesernyével. Közepesnél nagyobb test, visszafogott ásványos jegyek, szép savgerinc. A gyümölcsösség szép összhangban van az ízben is előkerülő fűszercsokorral, a korty végén enyhe kesernye. Hosszú lecsengés.
Egységár:
2 850 Ft
Mennyiség: db.

Somoskői Rajnai Rizling 2015
Nagyon halvány citromsárga, parányi zöldes árnyalattal és víztiszta széllel. Illata lendületes: citrusok, citromhéj, pici egres és barack. Szájban kedves, savai nem túl intenzívek, közepes test és megfelelő alkoholszint alkot jó egyensúlyt. Elegáns, mégis csábító, nagyon jól iható bor.
Egységár:
2 850 Ft
Mennyiség: db.

Kolonics Pince Olaszrizling 2015
Enyhe fedettség az illatban, de némi várakozás után ez eltűnik és átadja a helyét a keleti fűszereknek, némi vaníliának és körte kompótnak. Kóstolva közepesnél nagyobb test, kerek savak, az ízképben érett gyümölcsösség, mediterrán citrusok, szép fűszercsokor. Érintésnyi édességérzet. Hosszú és elegáns!
Egységár:
2 880 Ft
Mennyiség: db.

Grál Borpince Pinot Gris 2013
Hordóban és tartályban erjedt, majd 13 hónapon keresztül érlelődött finomseprő felkeverésével. Lendületes savszerkezet mellett egy szép fajtára jellemző borral találkozhatunk; citrusokkal, sárgahúsú őszibarackkal és némi hordófűszerrel.
Egységár:
2 890 Ft
Mennyiség: db.

Homola Furmint 2015
Közepesen élénk illat, friss szőlővel, egy izgalmas gyógynövényes vonallal, fehér szirmú virágokkal, elegáns hordófűszerrel és ásványos érintéssel. Kóstolva remek savkészletet kapunk, egyre erősödő sós mineralitással és élénk gyümölcsökkel.
Egységár:
2 890 Ft
Mennyiség: db.

Németh János Riesling 2015
Lendületes, barátságos illattal nyit: szőlő- és barackvirág, déligyümölcsök és gyógynövények. Kóstolva kirobbanó savak, krémes szerkezet, az ízképben citrusok, ásványosság, virágpor, fehér húsú gyümölcsök. Hosszú lecsengés, izgalmas, elegáns kivitelezés.
Egységár:
2 890 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Chardonnay Barrique 2011
Halvány arany szín, citrusos, mediterrán illat, mandarinnal, szegfűszeggel, érintésnyi ásványossággal. Kóstolva teljesen betölti a szájat és egy kedves, meleg karakterrel hódít. Közepes savak, selymes struktúra, citrusok és ásványosság. A lecsengése közepesnél hosszabb. Szeretnivaló tétel, jó arányokkal!
Egységár:
2 980 Ft
Mennyiség: db.

Gróf Buttler Egri Chardonnay 2013
Közepesen intenzív citromsárga, közepes koronával. Illata közepesen intenzív, főként édeskés virágos, mellette citrus, zöld alma, éretlen körte fedezhető fel. Markáns savú, markáns alkoholú bor, közepes test. Lecsengésében inkább a savak jutnak szerephez.
Egységár:
2 980 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Chardonnay Barrique 2012
Megjelenése csillogó,olajos, a fajtát szépen megmutató illat. Szájban krémes szerkezet, közepesnél nagyobb test. A lendületes savak mellett, szépen érezni az arányos francia hordóhasználatot. Nem túl sok, épp amennyit az elegancia még megenged. Nagyszerű gasztrobor.
Egységár:
2 980 Ft
Mennyiség: db.

Kvaszinger Hatalos Furmint 2015
Világos szalmasárga megjelenés, közepesen intenzív illatvilág, amelyből azonnal felismerhető mind a fajta mind a termőhely. Grapefruit, zöldalma és barack mellett finom hordóvanília és egy kis zöldfűszer figyelhető meg. Nagyon szép első kortyot kapunk, remek savkészletet, arányos struktúrát, inkább feszes mint krémes szerkezetet. Fiatal, de már az eleganciát is megmutatni képes tétel, amelyet jó inni.
Egységár:
3 050 Ft
Mennyiség: db.

Heumann Rajnai Rizling 2015
Citromsárga szín, parányi zöldes árnyalattal és víztiszta széllel. Illata lendületes, citrusos, citromhéjas, fehér húsú barackkal kiegészítve. Szájban kedves, savai nem túl intenzívek, mellette parányi maradékcukor kerekíti a szerkezetet. Elegáns, mégis csábító, nagyon jól iható bor a siklósi Városhegy-dűlőből.
Egységár:
3 090 Ft
Mennyiség: db.

Kolonics Pince Furmint 2015
Közepes szalmasárga megjelenés, közepesen intenzív illatvilág, amelyben a körte, a barack és a déligyümölcsök mellett határozott hordóvanília is megjelenik. Kóstolva csiszolt savszerkezet, komoly test, arányos alkohol, újra a vanília. A legvégén támad egy kis melegség, de ezzel együtt gazdag, hosszú borral van dolgunk, amelynek érdemes még a palackban kicsit állnia.
Egységár:
3 150 Ft
Mennyiség: db.

Laposa KőKövön Furmint 2015
Világos megjelenés, intenzív illatvilág, benne határozott gyümölcsösség barackkal, nem egészen érett körtével, egressel, citrusokkal, gyógynövényekkel, érintésnyi ásvánnyal. Kóstolva tökéletes egyensúlyt kapunk, precíz szerkezetet, csiszolt éleket, valamint az illatban is érzett sokrétűséget. Szinte tökéletes arányok minden értelemben. Sós lecsengés.
Egységár:
3 180 Ft
Mennyiség: db.

Szent Donát Meszes 2015
Határozott illatvilág, amelyben azonnal megfigyelhető a fajtajellege, valamint egy nagyon tömör ásványos-földes jegy. Gyümölcse az érett alma, a szőlőgyümölcs és a grapefruit. Kóstolva is a tömörség az első felismerés, savai selymesek, egyensúlya remek, a bor strukturálisan tökéletes. Ízvilágában ugyancsak a mineralitás viszi a prímet, de érintésnyi csonthéjas és gyógynövényes hatás is megfigyelhető. Gyönyörű.
Egységár:
3 190 Ft
Mennyiség: db.

Laposa Nagy-Somlói Juhfark 2016
A pincészet somlói területtel is rendelkezik, ez a juhfark pedig egy tankönyvi tétel: halványsárga szín, illatában az összetéveszthetetlen somlai jegyek dominálnak, intenzív virágossággal keveredve, penge savak és hosszú lecsengés jellemzi.
Egységár:
3 280 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Pajzos Furmint Selection 2013
Közepes citromsárga, vékony, de igen markáns koronával. Illata összetett, ásványossága mellet szép fa (ami eleinte kicsit markáns), szekunder citrusos jegyek jellemzik. Nagyon jó egyensúlyú bor, határozott gyümölcsös jegyekkel, integrálódott, de ennek ellenére lendületes savval, közepes testtel, hosszú lecsengéssel. Komoly bor, aminek még sok időt érdemes adni.
Egységár:
3 290 Ft
Mennyiség: db.

Szent Donát Márga 2015
Válogatás furmint. Visszafogott illatában elsőre zöld gyümölcsök (piros alma, körte) jönnek, meszes mineralitással és enyhe tűzkövességgel kiegészülve. Némi hőmérséklet emelkedés után déli gyümölcsök válnak uralkodóvá. Kóstolva egy penge, tökéletesen iskolázott tételt kapunk, minden a helyén van. Ízjegyei hasonlóak, mint az illata. A lecsengés szépen kitart, amelyben visszatér a tűzkövesség, illetve egy pici melegség a torokban.
Egységár:
3 290 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Pajzos Hárslevelű Selection 2015
Közepesnél nagyobb illat intenzitás vaníliával, kókuszreszelékkel és friss ananásszal, mögötte jönnek a citrusok és tavaszi virágok. Ízben újfent jönnek a déli gyümölcsök: ananász, banán és kókusz. Egyensúlyos szerkezet, szép ásványosság. Lecsengése gazdag, ahol újból visszatérnek az édes fűszerek és a buja déligyümölcsök.
Egységár:
3 290 Ft
Mennyiség: db.

Zsadányi Görbe Furmint 2013
Markáns illat, amelyben egyszerre van jelen Tokaj, az (új)hordó vaníliája, a szőlőgyümölcs, az érett őszibarack, de a déligyümölcsök és a keleti fűszerek is. Szájban telt struktúrát kapunk, de savai karakteresek, csersava is mellé áll, szóval az arányok jók. Szájban a mineralitás még erősebb mint illatban, ez csak fokozza azt az érzést, hogy a bor nagyon fiatal. Bőven van még ideje, de már most is gyönyörű.
Egységár:
3 450 Ft
Mennyiség: db.

Homola Hajnóczy Olaszrizling 2015
Alma, körte, őszibarack, némi vanília és fűszerek az egyébként közepesen intenzív illatban. Kóstolva nagy test, gyönyörű savak, az ízképben a gyümölcsösség és a fűszerek mellett már egy vibráló minerális jelleg is felbukkan. Hosszú lecsengés, elegáns kivitelezés.
Egységár:
3 550 Ft
Mennyiség: db.

Pántlika Agyaglik Olaszrizling 2012
Halvány citromsárga színű, illatában és ízében is egyaránt lendületességet mutató bor. Illatában főleg citrusos, parányi kesernyés ígérettel, némi virágos jelleggel; ugyanezek a jellemzők találhatóak meg az ízében is. Lecsengésében is lendületes, fiatalos bor.
Egységár:
3 590 Ft
Mennyiség: db.

Figula Száka Olaszrizling 2015
Lendületes és nagyon izgalmas illat ahol a nedves kövek mellett gyógynövények és egy kis élesztős jegy is felbukkan. Kóstolva közepesnél nagyobb test, gyönyörű savgerinc, az ízképben elképesztő ásványosság, mellette rengeteg gyümölcs, fűszerek, fajtajelleg. Komplex, nagy bor végtelen lecsengéssel!
Egységár:
3 880 Ft
Mennyiség: db.

Jackfall Chardonnay 2015
Világos szalmasárga színvilág, friss illat, amelyben klassz egyensúlyt mutat a fajta vajassága, a friss gyümölcs és a pici hordóhatás. Kifejezetten csábító, de arányos illat. Kóstolva selymes savkészletet kapunk, jó egyensúlyt, a hordó toast még nem épült be teljesen az ízképbe. Déligyümölcsök, körte, gyógynövények. Ezzel együtt nagyon jó iható és csábító bor, a legvégén egy kis sóssággal.
Egységár:
3 880 Ft
Mennyiség: db.

Sanzon Tokaj Classic 2015
Meszes dűlőből szüretelt furmint. Illata elsőre visszafogott, de idővel kicsit nyílik, és szép egységben jelenik meg benne a fajtajelleg, a termőhelyi hatás, valamint a gyümölcsök és a virágok. Kóstolva is ugyanezt kapjuk, élmentes, de élénk savak, elegáns, precíz, szerkezet és egy gyönyörű gyógynövény-zöldfűszer-csokor, amely egy kis édességérzetben végződik. Igazán remek.
Egységár:
3 980 Ft
Mennyiség: db.

Bencze Birtok Riesling 2015
Világos szalmasárga megjelenés, intenzív, egyszerre csábító és kulturált illat, amelyben tobzódnak a gyümölcsök (egres, barack, alma, déligyümik is), de van kamilla és egyéb gyógynövények is. Szájban lendületes, de finom savkészlet, pici édességérzet, finom, légies szerkezet, elegancia. Komoly ásványosság, gyógynövények, pici petrol és gyümölcs. Kivételes, német stílusú, remek bor.
Egységár:
4 090 Ft
Mennyiség: db.

Homola Paloznak 2015
Olaszrizling válogatás a Kis-hegy dűlőből. Izgalmas illat szép fűszercsokorral, majd a nyitány után elegáns gyümölcsösséggel. Kóstolva is az elegancia a kulcsszó, közepes test, kerek savak, nagyon egyben van. Ízében intenzív és kristálytiszta gyümölcsösség, a háttérben csipetnyi fűszerrel megbolondítva. Tökéletes egyensúly, közepesen hosszú lecsengéssel.
Egységár:
4 190 Ft
Mennyiség: db.

Szent Donát Kishegy Olaszrizling 2015
Határozott illatvilág, amelyben azonnal megfigyelhető a fajtajellege, valamint egy nagyon tömör ásványos-földes jegy. Gyümölcse az érett alma, a szőlőgyümölcs és a grapefruit. Kóstolva is a tömörség az első felismerés, savai selymesek, egyensúlya remek, a bor strukturálisan tökéletes. Ízvilágában ugyancsak a mineralitás viszi a prímet, de érintésnyi csonthéjas és gyógynövényes hatás is megfigyelhető.
Egységár:
5 790 Ft
Mennyiség: db.

Sanzon Tokaj Rány 2015
Dűlőszelektált furmint, a pince csúcsbora. Közepesen intenzív, gyógyvizes illat almával és citrusokkal a háttérben. Kóstolva közepesnél nagyobb test, izgalmas savak, elegáns kivitelezés jellemzik. Az ízképben alma és körte, sós-mineralitás és szép fűszeresség. Közepesnél hosszabb lecsengés.
Egységár:
5 980 Ft
Mennyiség: db.

Szent Tamás Szent Tamás Furmint 2012
Nagyon intenzív ásványos karakter az illatban, mögötte édes gyümölcsökkel és keleti fűszerekkel. Elegáns karakter. Kóstolva nagy testet kapunk, kerek, de vibráló savakat, feszes szerkezetet. Szájban is elképesztő a minearlitás, mellette rengeteg gyümölcs és fűszer, nagyon hosszú lecsengés.
Egységár:
10 450 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva