EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 

Könnyű fehérborok

Pajzos-Megyer Megyer Kis Furmint 2015
A Megyer kis kiszerelésű (375 ml) furmintja a mindennapokra. Nem csak azoknak, akiknek gondot jelent egy teljes üveg bor elfogyasztása. Közepesen élénk illatában eltéveszthetetlen fajtajelleg, amely ez esetben éppen érett almában és egresben ölt testet. Kóstolva ragyogó savakat, tökéletes egyensúlyt kapunk, struktúrája annak ellenére szájbetöltő, hogy teste inkább csak közepesnek mondható.
Egységár:
750 Ft
Mennyiség: db.

Benedek Pince Cserszegi Fűszeres 2016
Lendületes illat klasszikus cserszegi aromákkal: citrus és egres, virágosság és (zöld)fűszeresség, mindez szép egységben. Kóstolva arányos, szép savkészlet, inkább közepes, mint karcsú test, lendületes első korty. Nagyon jól iható, vagány, a feszesség és a krémesség határán balanszírozó bor, melynek hossza is megfelelő.
Egységár:
1 390 Ft
Mennyiség: db.

Pántlika Dörgicsei Olaszrizling 2015
Szép szalmasárga szín zöldes reflexel. Intenzív illatában a virágos jegyek dominálnak, mellettük finom mandula érződik. Zamatában visszaköszön az illata gazdagsága, eleganciája. Harmonikus savszerkezettel bír, a korty végén finom ásványosság.
Egységár:
1 480 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Megyer Furmint 2015
Szinte víztisztába hajló, zöldes árnyalatú, citromsárga színű bor. Illata markáns, virágos, ásványos, köves, fűszeres. Szájban rendezett, remek savakkal, nem túl intenzív díszítéssel, kellemes, egyenletes lecsengéssel. Pici maradékcukorral játszik, de jól áll neki.
Egységár:
1 490 Ft
Mennyiség: db.

Zelna Rozália 2015
Közepesen élénk az illata, elsőre eper, később lime, őszibarack, alma és körte. Érdemes várni vele mert egyre szebb lesz. Savkészlete nagyon szép, egyensúlya jó, és a gyümölcsös karakter is folytatódik. Érdekes, hogy ha bekötött szemmel kóstolnánk, lehet hogy rozénak gondolnánk. Egy kis csonthéjas érintés a legvégén.
Egységár:
1 490 Ft
Mennyiség: db.

Günzer Tamás Mont Blanc 2016
Csipetnyi fehér húsú barack, mediterrán citrusok és virágok az illatban. Kóstolva könnyed hangulat, szép savak, az egyensúly is rendben van. Az ízképben citrusok, mandarin, kevés alma és körte. A lecsengése közepes.
Egységár:
1 490 Ft
Mennyiség: db.

Winelife Soproni Zöldveltelini 2016
Nagyon halvány, víztiszta felé hajló citromsárga, ragyogó tükörrel. Illata csupa citrus, érett zöldalma, virág, bodza, bors. Közepesnél picivel karcsúbb test, de arányos, szépen díszített, igen jó ivású bor. A lecsengés szépen kitart.
Egységár:
1 590 Ft
Mennyiség: db.

Tűzkő Birtok Chardonnay Barrique 2014
Komoly elegancia az illatban, hűvös mégis gyümölcsös, virágos, egyben fűszeres. Kóstolva feszes szerkezet, vibráló savak, az ízképben citrusok, fehér húsú gyümölcsök, fehér virágok garmadája. A lecsengése közepesnél hosszabb.
Egységár:
1 590 Ft
Mennyiség: db.

Pántlika Irsai Olivér 2016
Tiszta, tükrös, halvány zöldessárga színű bor, virágos illattal. Ízében a citrusosság dominál, de megtalálható benne a friss körte és a ropogós alma is, közepesen hosszú lecsengéssel távozik.
Egységár:
1 650 Ft
Mennyiség: db.

Vayi Tokaji Muskotály 2013
Élénk, határozott, már-már telt illat, de a fajta jellegei így is eltéveszthetetlenek. Érett gyümölcsösség, harapható körte, grapefruit, kis parfüm és még valami: nagyon szép mineralitás. Kóstolva nagyon hasonló, muskotályban ritka egység: jó sav, érett gyümölcs, krémes szerkezetet egyensúlyozó kis csersav. A lecsengésben újra határozott ásvány. Nagyon szép, remek ár-érték arány.
Egységár:
1 690 Ft
Mennyiség: db.

Szászi Endre Badacsonyi Olaszrizling 2016
Csillogó megjelenés, közepesen intenzív illatában friss virágosság mellett tiszta, direkt gyümölcsösség szőlővel, citrusokkal, egressel. Kóstolva gyönyörű savkészlet, finom, elegáns szerkezet, pici mineralitás. Lecsengésében is a virágos-szőlős vonal a vezető.
Egységár:
1 750 Ft
Mennyiség: db.

Pálffy BalatonBor Olaszrizling 2015
Visszafogott illat, amelyben a friss citrusok kergetőznek a friss fehérhúsú gyümölcsökkel, almával, barackkal, de a szőlővel is. Kóstolva lendületes savkészlet, jó egyensúly, feszes szerkezet, a bor üdítő jellege kimagasló. Nagyon szépen játszik a pici mineralitás is, de a bor ízvilágára leginkább a citrusok és a zöldfűszerek a jellemzőek. Nagyon jól iható.
Egységár:
1 780 Ft
Mennyiség: db.

Somoskői Olaszrizling 2015
Visszafogott illat elegáns gyümölcsösséggel, ahol semmi sem lóg ki, tökéletes egyensúly. Kóstolva is ez a helyzet, szép és elegáns gyümölcsösség (alma, barack, szőlő), tavaszi virágok, közepes test, kerek savak, mértani elegancia, közepes lecsengés.
Egységár:
1 780 Ft
Mennyiség: db.

Benedek Pince Epreskert Sauvignon Blanc 2016
Közepesen élénk, de nagyon szép, illatvilága kifejezetten zöldalmás, egreses vonal, de az érettebb, teltebb vonalból. Kóstolva már egyértelmű a fajta, amit zöldfüves érintésből detektálhatunk. Egyensúlya remek, savai selymesek, tény, lehetnének kicsit élénkebbek. Gazdag bor, amely egész jól megközelíti az ideális Sauvignon Blanc-t.
Egységár:
1 790 Ft
Mennyiség: db.

Babarczi Pince Sauvignon Blanc 2015
Citrusos-fűszeres-csalános illat keveredik egy kis vaníliával. Szájban vibrál a frissességtől. Zöldfűszeres, jó struktúrájú fehérbor, finom kesernyés lecsengéssel. Enyhe alkoholmelegség érezhető benne, amit tompít a remek savszerkezet. Közepesen hosszú, szép bor.
Egységár:
1 790 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Tokaji "T" Furmint 2015
Közepesen élénk illat, amelyben egy érdekes, gyógynövényes-minerális vonal mellett némi gyümölcs almával, citrusokkal. Kóstolva közepes testet kapunk valamint élénk zöldalmás savakat, az ízképben is zöldalma, citrusok, farkasalma. Az ízképet érintésnyi édességérzet kerekíti. Közepesen hosszú lecsengés.
Egységár:
1 790 Ft
Mennyiség: db.

Zelna Pinot Gris 2015
Közepesnél halványabb aranysárga, víztiszta széllel. Illata közepesen intenzív, elsőre ásványos, később inkább citrusos, mint fűszeres. Remek savak, feszes szerkezet mellett az ásványok az ízképben is markánsak. Letisztult, szép bor.
Egységár:
1 790 Ft
Mennyiség: db.

Kvaszinger Sárgamuskotály 2016
Játékos virágillattal indít, majd érkezik a fehér húsú barack. Jó szerkezet, élénk savak, közepes test, amelyet szépen kerekít a maradékcukor. Ízében inkább a virágok és a zöld fűszerek érezhetőek, de jön egy kis "porcukros" gyümölcsösség is.
Egységár:
1 790 Ft
Mennyiség: db.

Zelna Olaszrizling 2015
Közepesen intenzív illata azonnal bemutatja a fajtát, de mellette ott van egy kis púderes-parfümös vonal is. Érett citrus és alma, zöldfűszerek. Kóstolva lendületes savkészletet kapunk, remek egyensúlyt, és azonnal feltűnő sós mineralitást. Feszes, precíz szerkezet, talán egy kis édességérzet, az illatot leképező ízvilág.
Egységár:
1 890 Ft
Mennyiség: db.

Szászi Endre Szent György-hegyi Olaszrizling 2015
Csillogó megjelenés, közepesen intenzív illatában friss virágosság mellett tiszta, direkt gyümölcsösség szőlővel, citrusokkal és fehér húsú barackkal. Kóstolva gyönyörű savkészlet, finom, elegáns szerkezet, pici mineralitás. Lecsengésében is a virágos-szőlős vonal a vezető.
Egységár:
1 890 Ft
Mennyiség: db.

Homola 100% Balaton 2016
Szürkebarát, tramini és olaszrizling alkotta reduktív házasítás. Illatában trópusi gyümölcsök és szőlővirág, a kortyot néhány gramm maradék cukor teszi teljessé, amit a ropogós, üde savak és kellemes mineralitás kísér.
Egységár:
1 890 Ft
Mennyiség: db.

Homola 100% Rizling 2016
A fajtára jellemző gyümölcsös illat: almával, körtével és egy leheletnyi gyógynövényes hatás. Ízében vibráló savak, szép test, amit a finom seprős érlelés tesz izgalmassá. Könnyű reduktív bor, tisztán vagy szódával!
Egységár:
1 890 Ft
Mennyiség: db.

Szent Donát Csopak 2015
Telt, húsos illat, amelyben a fajtajelleg meghatározó, de a markáns gyümölcsösség is megjelenik. Szájban hosszú és krémes, savai selymesek és csiszoltak, a bor tökéletesen betölti a szájat. A kortyban almát és körtét lehet érezni, hordófűszerekkel és jelentős ásványossággal kiegészítve. A lecsengés hosszú és vibráló. 100% olaszrizling a Slikker, Sáfránykert és Nagykút dűlőkből.
Egységár:
1 950 Ft
Mennyiség: db.

Benedek Pince Epreskert Chardonnay 2015
Szalmasárga színvilág, üde, friss gyümölcsösséget mutató illatvilág, amelyben megtalálható az alma, a körte, az egres éppúgy, mint a grapefriut, és a zöldfűszerek. Kóstolva nagyon jó savakat kapunk, elegáns szerkezetet, a friss gyümölcsösség szájban is folytatódik. A legvégén pici mandulakesernye tűnik fel.
Egységár:
1 990 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Jánoshegy Rizling 2013
Intenzív illat, amiben a Rajnai Rizling fajtajegyei óvatosan bújnak meg. Ami elsőre eszünkbe jut az az ásvány, valamint a finom hordó ölelte éppen érett gyümölcs. Kóstolva remek egyensúlyt kapunk, a krémesség és a tisztaság határán balanszírozó struktúrát, szép részleteket: lime, alma, körte, barack. Nagyon jól iható, gazdag bor, amely nem nehézkes, mégis tartalmas.
Egységár:
1 990 Ft
Mennyiség: db.

Zelna Lapostelek Olaszrizling 2015
Behízelgő gyümölcsösség az illatban. Kóstolva közepes test, kerek savak, az ízképben barack, mandarin, alma és fehérbors, kevés mandulával a háttérben. Feszes és elegáns, citrusos lecsengéssel.
Egységár:
2 090 Ft
Mennyiség: db.

Laposa Olaszrizling 2016
Visszafogott az illata, de kicsit várva megjelenik benne egy határozott termőhelyi jelleg. Friss, éppen érett gyümölcs-kosár, fajtajelleg, rózsa. Szájban kerek savakat kapunk, jó egyensúlyt, a krémesség határán lévő szerkezetet, precíz kivitelezést. Ízvilágában a friss szőlőgyümölcs mellett határozott sósság.
Egységár:
2 150 Ft
Mennyiség: db.

Laposa Szürkebarát 2015
Közepes citromsárga színű, ragyogó tükörrel. Határozott, nagyon összetett illatában frissen vágott fű, citrusok, narancsolaj, parányi kenyérhéjas jelleg és némi érett alma fedezhető fel. Ragyogó, gerinces savak, arányos díszítés, remek citrusos, közepesnél picit rövidebb lecsengés jellemzi.
Egységár:
2 180 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Matacs Chardonnay 2015
Élénk, virágos illat, amelyben a fajta finom vajassága éppúgy érezhető, mint egy szép citrusos vonal. Kóstolva elsőre egy intenzív almás vonalat kapunk, amelynek gyümölcsössége páratlan. Savai finomak, egy kis almasav mintha maradt volna. Remek egyensúly, inkább feszes, mint krémes szerkezet, valamint egy nagyon érdekes virágos vonal, kis sósság.
Egységár:
2 280 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Jánoshegy Rizling 2015
Közepesen intenzív illatú rajnai rizling, amelyben elsőre szép citrusok és jól használt hordó kerül elő, mellettük inkább keleti mint zöld fűszerek. Kóstolva jó savakat kapunk, feszes szerkezetet, finom kis fajtajelleget, érintésnyi csersavat.
Egységár:
2 490 Ft
Mennyiség: db.

Benedek Pince Öregtőkék Hárslevelű 2015
Határozott illatában alma és körte, illetve ugyanezen gyümölcsök párlatai (szinte calvados), gyümölcs virágok (alma, körte és szőlő) érhetők tetten. Szerkezete egyenletes, bár minden kicsit visszafogottnak hat. Kóstoláskor, az illatban már említett, zöld gyümölcsök kavalkádját lehet felfedezni. Mintha friss almalevet kortyolgatnánk.
Egységár:
2 590 Ft
Mennyiség: db.

Laposa Rizling2 2014
Közepesen intenzív illatában elsőre az ásványosság tűnik fel, később jelenik meg a gyümölcs és a virág, valamint egy felsorolhatatlan összetevőkből álló fűszerkészlet. Vibráló és izgalmas. Kóstolva tökéletes egyensúlyt kapunk, vagány savakat, elegáns, nem dübörgő testet, valamint egy szép édes-sós vonalat. Gyümölcs, virág és fűszer. Jól iható, gazdag és elegáns.
Egységár:
2 780 Ft
Mennyiség: db.

Laposa 4 Hegy 2014
Visszafogott illat kevés körtével, virágokkal, csipetnyi ásvány okozta szép karakterességgel. Kóstolva gyönyörű szerkezet, feszes, elegáns, mellette teljesen betölti a szájat, a savak lendületesek. Az ízképben fehér húsú gyümölcsök, kevés citrus, csipetnyi zöldfűszer és szép mineralitás. Badacsony, Csobánc, Somló és Szent György-hegy olaszrizlingje egy palackban.
Egységár:
2 880 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva