EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 

Édesborok

Százszorszép Édeske Tokaji Késői Szüretelésű Hárslevelű 2015
Kellemesen behízelgő illat: a fajtára jellemző virágméz és érett sárga húsú barack. Szájban jó szerkezet kapunk, szép struktúrával, közepes ízintenzitással és épp megfelelő cukortartalommal. A lecsengés hosszú és gyümölcsös.
Egységár:
2 180 Ft
Mennyiség: db.

Oremus Pincészet Tokaji Édes Szamorodni 2010
Illatában levesfűszerek és aszalt kajszibarack, ánizs, szegfűszeg és mandarin. Kóstolva közepesnél nagyobb test, kerek savak, szikáran elegáns struktúra. Az ízképben mediterrán citrusok, zöldfűszerek, pici méz és szerecsendió.
Egységár:
2 880 Ft
Mennyiség: db.

Disznókő Késői Szüret 2012
Közepesen élénk illatáról elsőre egy húsleves zöldségei és fűszerei ugranak be. Kicsit várva előkerülnek a gyümölcsök is, például a narancslekvár és a körte. Kóstolva remek egyensúlyt érezhetünk, amelyből a kivételes savkészletet kell kiemelni elsősorban. Pici csersavat is érezhetünk, édessége éppen létrehozza a krémes szerkezetet. Részletgazdag, remek tétel.
Egységár:
3 080 Ft
Mennyiség: db.

Holdvölgy Hold and Hollo Sweet 2008
Illatában az őszibarack és a narancs jegyek a legmeghatározóbbak, amelyek mellett mandarin és hársfavirág jelenik meg. Ízében folytatódik az őszibarackos fővonal, narancshéj, méz és fahéj hosszan tartó különleges összhangjában.
Egységár:
3 550 Ft
Mennyiség: db.

Oremus Pincészet Tokaji Cuvée 2008
Közepesen élénk illatában klasszikus, friss gyümölcsvonal, tutti-fruttis, virágos-parfümös lendület. Kóstolva tökéletesen ugyanezt kapjuk, savszerkezete lendületes, de nem túlzó, édessége mély. Teste közepes, egy kis csersav is érezhetünk, összességében pedig egy jól iható, remek tétel a végén egy érintésnyi sós ásványossággal.
Egységár:
3 890 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Pajzos Hárslevelű Késői Szüret 2013
Sokrétű illat aszalt kajszival, darjeeling teával, szép fűszerkészlettel, mindezt elegánsan, hosszan, mindig más arcát mutatva. Kóstolva nagy test, hömpölygő szerkezet, szép savak, komoly mélységek. Az ízkép az illathoz hasonlóan összetett, gyümölcsös, fűszeres, citrusos, mézes, ásványos, a lecsengés pedig szinte végtelen.
Egységár:
4 190 Ft
Mennyiség: db.

Oremus Pincészet 3 Puttonyos Aszú 2009
Közepes szalmasárga bor, melynek illatában direkt, frissen főzött kajszibarack lekvárt érezhetünk, valamint érett délgyümölcsöket, parfümös-virágos érintést. Kóstolva tökéletesen lecsiszolt, krémes, szájbetöltő szerkezetet kapunk, finom savkészletet, arányos édességet. Remek bor, amelynek részletei inkább a gyümölcsökben merülnek ki, de azok tökéletesek.
Egységár:
5 400 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Megyer 5 Puttonyos Aszú 2013
Aranysárgás; eléggé markáns, tapadós koronájú bor. Illatában szekunder és tercier karakterű, érett aszalt gyümölcsök mellett vagány hordós jegyek és parányi sós, ásványos karakter tűnik fel. Szép ívű korty mellett kicsit a savak felé hajló lecsengés jellemzi, ez mintegy gerincet, tartást ad a bornak.
Egységár:
7 880 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Pajzos 5 Puttonyos Aszú 2011
Sötét arany színű, már-már borostyánba hajló, de helyenként citromos bevillanással. Nagyon koncentrált illatú, elsőre vaníliával indít, hamar eltűnik ez, utána narancsos, birses, aszalt barackos vonal bontakozik ki, kis kenyérhéjas érintéssel. Remek egyensúlyú, lendületes bor, díszítése teljes harmóniában van az illattal. Savai még kissé fickósak, de ez csak érlelési potenciálját emeli.
Egységár:
8 380 Ft
Mennyiség: db.

Disznókő 5 Puttonyos Aszú 2007
Közepes arany szín, egységes, nagyon szép, az érett gyümölcsöket (barack és déliek), az ásványt és már a csonthéjasokat is megmutató illat. Kóstolva nagyon hasonló: csiszolt, krémes, arányos struktúra, amelyben a sav is éppen jó, az édesség pedig mélységet ad neki. A legvégén megjelenik egy kis teás vonal, amelyből következik egy érintésnyi kesernye a legvégén.
Egységár:
8 900 Ft
Mennyiség: db.

Holdvölgy Signatura Édes Birtokválogatás 2007
Sokrétű illat mandarinnal, kamillateával, déligyümölcsökkel, papajával, mangóval, ananásszal, dohánnyal és szárított sonkás jegyekkel a háttérben. Közepesnél nagyobb test, szép savgerinc, feszes tanninok. Az ízképben a hordófűszerek gyönyörű aláfestést adnak a szárított gyümölcsöknek, a lecsengésben némi grillázs, dohány és avar is színesíti az összképet.
Egységár:
9 490 Ft
Mennyiség: db.

Szent Benedek 5 Puttonyos Aszú 2005
Sokrétű illat: krumplicukor és mályva, kevés ánizs és csokoládé, menta és őszibarack. Kóstolva nagyon jó egyensúlyt érezhetünk, kerek savakat, közepesnél nagyobb testet. Rengeteg aszalt gyümölcs és szép érettség, hosszú lecsengés, amelyben picit az ásvány is előkerül.
Egységár:
9 980 Ft
Mennyiség: db.

Oremus Pincészet Tokaji 5 Puttonyos Aszú 2005
Borostyános, eléggé érett színvilágú. Érdemes szellőztetni. Lendületes, főként birsalmás karakterét fedezhetjük fel ízében és illatában is. Herbás, ásványos jellege pedig csokorba foglalja mindezt, szép keretet adva neki. Hosszú, narancsos végű.
Egységár:
10 800 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva