EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Tűzkő Birtok
1991-ben indult a Tűzkő Birtok története, amikor Zwack Péter, valamint Antinori és Mazzei márkik úgy döntöttek, hogy Magyarországon is birtokot létesítenek. Ez a tulajdonosi felállás 2000-ig tartott, amikor is Antinori márki megvásárolta Zwack Pétert tulajdonrészét. A befektetők elsődleges célja az volt, hogy olyan területet keressenek, ahol a savszerkezet különösen alkalmas friss, üde fehérborok készítésére, így esett a választás Tolnára. A 185 hektáron gazdálkodó borászat fő fajtái a chardonnay, a zöldveltelini, a tramini, a rajnai rizlinge és a sauvignon blanc és a hárslevelű; valamint a kékfrankos, a merlot, a cabernet franc és a pinot noir*

Tűzkő Birtok Merlot 2013
A tolnai dombok páratlan adottságainak köszönhető ez a tartalmas vörösbor. Mély színű, testes, tanninokban gazdag. Fahordós és palackos érlelés után fejlődik ki rendkívüli zamatgazdagsága, és erdei gyümölcsökre emlékeztető illatvilága.
Egységár:
1 390 Ft
Mennyiség: db.

Tűzkő Birtok Chardonnay Barrique 2014
Komoly elegancia az illatban, hűvös mégis gyümölcsös, virágos, egyben fűszeres. Kóstolva feszes szerkezet, vibráló savak, az ízképben citrusok, fehér húsú gyümölcsök, fehér virágok garmadája. A lecsengése közepesnél hosszabb.
Egységár:
1 590 Ft
Mennyiség: db.

Tűzkő Birtok Merlot Válogatás 2012
Illatában első blikkre eper, némi eperlekvár, szép földes jegyek, pici szederrel, nagyon elegáns. Kóstolva közepesnél nagyobb test, a savak vibrálnak, a korty betölti a szájat, a tanninok szépen beépültek Az íz képben az illat köszön vissza, némi fűszerrel megbolondítva. A lecsengése hosszú és édeskés.
Egységár:
3 890 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva