EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Szent Donát Birtok
Cím: 8229 Csopak, Szitahegyi út 28.
Tel.:
Fax:
email:
Web:
Csak pár éve tűntek fel a magyar borászat horizontján, de azóta minden évben javultak egy nagyságrendet. Kovács Tamás elsősorban az olaszrizling termelésében nyújt kimagaslót – miben is lehetne igazán jó csopakiként? Jelenleg 7 hektáros birtokon gazdálkodnak, Csopak mellett Paloznakon és Tihanyban vannak területeik. Csak saját szőlőt dolgoznak fel, a borkészítés minden mozzanata a csopaki birtokon történik. Évente 25-30 ezer palack bort töltenek le.*

Szent Donát Csopak 2015
Telt, húsos illat, amelyben a fajtajelleg meghatározó, de a markáns gyümölcsösség is megjelenik. Szájban hosszú és krémes, savai selymesek és csiszoltak, a bor tökéletesen betölti a szájat. A kortyban almát és körtét lehet érezni, hordófűszerekkel és jelentős ásványossággal kiegészítve. A lecsengés hosszú és vibráló. 100% olaszrizling a Slikker, Sáfránykert és Nagykút dűlőkből.
Egységár:
1 950 Ft
Mennyiség: db.

Szent Donát Rosé 2016
Sötét hagymahéj színű, elsőre zöld fűszeres (bazsalikom, menta, kakukkfű) és ásványos illattal, amely idővel frissítő piros bogyósokra és mandarinos citrusosságra vált. Egyensúlyos korty, jó savszerkezet, gazdag ízvilág. Provence-i stílus, közepesen hosszú lecsengéssel. Vin gris módszerrel készül rosé merlot és syrah házasításából.
Egységár:
1 950 Ft
Mennyiség: db.

Szent Donát Meszes 2015
Határozott illatvilág, amelyben azonnal megfigyelhető a fajtajellege, valamint egy nagyon tömör ásványos-földes jegy. Gyümölcse az érett alma, a szőlőgyümölcs és a grapefruit. Kóstolva is a tömörség az első felismerés, savai selymesek, egyensúlya remek, a bor strukturálisan tökéletes. Ízvilágában ugyancsak a mineralitás viszi a prímet, de érintésnyi csonthéjas és gyógynövényes hatás is megfigyelhető. Gyönyörű.
Egységár:
3 190 Ft
Mennyiség: db.

Szent Donát Márga 2015
Válogatás furmint. Visszafogott illatában elsőre zöld gyümölcsök (piros alma, körte) jönnek, meszes mineralitással és enyhe tűzkövességgel kiegészülve. Némi hőmérséklet emelkedés után déli gyümölcsök válnak uralkodóvá. Kóstolva egy penge, tökéletesen iskolázott tételt kapunk, minden a helyén van. Ízjegyei hasonlóak, mint az illata. A lecsengés szépen kitart, amelyben visszatér a tűzkövesség, illetve egy pici melegség a torokban.
Egységár:
3 290 Ft
Mennyiség: db.

Szent Donát Magma 2015
Közepesen mély megjelenésű, közepesen mély illatvilágú kékfrankos. Nagyon kulturált és elegáns illat, mégis telt és krémes, amelyben a gyümölcsökön túl finom tűzköves mineralitás is érezhető. Kóstolva lendületes savszerkezetet kapunk, karcsú struktúrát, szép fajtajelleget borssal és szilvával. A hordóhatás csak érintőleges, tanninja nem sok, az is csiszolt. A lecsengést inkább a gyümölcs vezérli. Fiatal bor.
Egységár:
4 790 Ft
Mennyiség: db.

Szent Donát Kishegy Olaszrizling 2015
Határozott illatvilág, amelyben azonnal megfigyelhető a fajtajellege, valamint egy nagyon tömör ásványos-földes jegy. Gyümölcse az érett alma, a szőlőgyümölcs és a grapefruit. Kóstolva is a tömörség az első felismerés, savai selymesek, egyensúlya remek, a bor strukturálisan tökéletes. Ízvilágában ugyancsak a mineralitás viszi a prímet, de érintésnyi csonthéjas és gyógynövényes hatás is megfigyelhető.
Egységár:
5 790 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva