EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Pántlika Pincészet
Cím: 8244 Dörgicse Fő u. 67.
Tel.: +36 87 444 379
Fax: +36 87 444 379
email: dorgicse@pantlikapinceszet.hu
Web: www.pantlikapinceszet.hu
A Pántlika Pincészet Dörgicsén a falu közepében található. A működtető Dörgicse Bor Kft.-t 1993-ban alapították, tulajdonosai magyar magánszemélyek. A gazdaság jelenleg 40 ha saját szőlőültetvényt művel Dörgicse és Balatonakali környékén. Az induláskor 15 ha területtel rendelkeztek és folyamatos területfelvásárlásokkal jutottak el a mai nagyságig. Mostanra elérték azt, hogy csak saját termésüket dolgozzák fel.A pincészet célja kezdetektől fogva a jó illetve kiemelt minőségű borok készítése és a kulturált borfogyasztás igényeinek kielégítése. Ezért a termelés mellett vendégfogadó tevékenység is zajlik. A pincészet az összértékesítésnek ugyan kis százalékát végzi helyben, de a 60 fős vendégtér és a kerti borozó mégis nagy szerepet játszanak, hiszen itt van lehetőség a vendégekkel való kapcsolattartásra, borbemutatók tartására.*

Pántlika Dörgicsei Olaszrizling 2015
Szép szalmasárga szín zöldes reflexel. Intenzív illatában a virágos jegyek dominálnak, mellettük finom mandula érződik. Zamatában visszaköszön az illata gazdagsága, eleganciája. Harmonikus savszerkezettel bír, a korty végén finom ásványosság.
Egységár:
1 480 Ft
Mennyiség: db.

Pántlika Irsai Olivér 2016
Tiszta, tükrös, halvány zöldessárga színű bor, virágos illattal. Ízében a citrusosság dominál, de megtalálható benne a friss körte és a ropogós alma is, közepesen hosszú lecsengéssel távozik.
Egységár:
1 650 Ft
Mennyiség: db.

Pántlika Gálickő Sauvignon Blanc 2013
Közepesnél élénkebb illatot érezhetünk, benne zöldfűszerek, élénk citrus, réti virágok, érintésnyi ásványosság. Kóstolva is inkább szikár, mint telt struktúrát érezhetjük, savszerkezete vibráló, teste közepes, a fajtajelleg nehezen felfedezhető. Nagyon szép tétel, hosszú lecsengéssel.
Egységár:
2 590 Ft
Mennyiség: db.

Pántlika Cabernet Sauvignon 2013
Az alapanyag a pincészet beccehegyi területéről származik. Tartályban erjedt, majd 16 hónapon át használt barrique hordókban érlelődött. Fahéjas-kakaós illat, málnával, meggyel és szederrel. Érett és élénk gyümölcsösség, étcsokoládé és vidám piros bogyósok követik a kortyot. Telt és simulékony, fiatalon is gazdag, élvezhető bor, rengeteg tartalékkal.
Egységár:
2 850 Ft
Mennyiség: db.

Pántlika Agyaglik Olaszrizling 2012
Halvány citromsárga színű, illatában és ízében is egyaránt lendületességet mutató bor. Illatában főleg citrusos, parányi kesernyés ígérettel, némi virágos jelleggel; ugyanezek a jellemzők találhatóak meg az ízében is. Lecsengésében is lendületes, fiatalos bor.
Egységár:
3 590 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva