EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Chateau Pajzos-Megyer
Cím: 3950 Sárospatak, Nagy Lajos u. 12
Tel.:
Fax:
email:
Web:
A Pajzos és a Megyer Pincészetek nevei az idők során összefonódottak, hiszen a két birtokot megalakulásuk, 1992 óta közös menedzsment igazgatja. A Pajzos és a Megyer két dűlő, két teljesen eltérő személyiségű, talaj-összetételű, tehát eltérő piaci funkciójú terroir, a Pajzos inkább az egyedi, a Megyer inkább a könnyebben érthető, kevésbé komplex, szélesebb közönségnek szóló borokat terem. A jókora, 87 hektáros, amiből jelenleg 54 hektár termő, Pajzos déli-délnyugati kitettségű, andezittufa és nyirokbemosódásos barna erdőtalaj küvéje fedi, isteni a hőmegtartó és az aszúsító képessége. Valami elképesztően szép, hatalmas lapály a Pajzos, a horizonton a hegyek végtelenbe vesző hullámaival, az egyik legszebb képkivágás a tökéletes tájakban tobzódó Tokaj-Hegyalján. *

Pajzos-Megyer Megyer Kis Furmint 2015
A Megyer kis kiszerelésű (375 ml) furmintja a mindennapokra. Nem csak azoknak, akiknek gondot jelent egy teljes üveg bor elfogyasztása. Közepesen élénk illatában eltéveszthetetlen fajtajelleg, amely ez esetben éppen érett almában és egresben ölt testet. Kóstolva ragyogó savakat, tökéletes egyensúlyt kapunk, struktúrája annak ellenére szájbetöltő, hogy teste inkább csak közepesnek mondható.
Egységár:
750 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Megyer Furmint 2015
Szinte víztisztába hajló, zöldes árnyalatú, citromsárga színű bor. Illata markáns, virágos, ásványos, köves, fűszeres. Szájban rendezett, remek savakkal, nem túl intenzív díszítéssel, kellemes, egyenletes lecsengéssel. Pici maradékcukorral játszik, de jól áll neki.
Egységár:
1 490 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Tokaji "T" Furmint 2015
Közepesen élénk illat, amelyben egy érdekes, gyógynövényes-minerális vonal mellett némi gyümölcs almával, citrusokkal. Kóstolva közepes testet kapunk valamint élénk zöldalmás savakat, az ízképben is zöldalma, citrusok, farkasalma. Az ízképet érintésnyi édességérzet kerekíti. Közepesen hosszú lecsengés.
Egységár:
1 790 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Pajzos Furmint Selection 2013
Közepes citromsárga, vékony, de igen markáns koronával. Illata összetett, ásványossága mellet szép fa (ami eleinte kicsit markáns), szekunder citrusos jegyek jellemzik. Nagyon jó egyensúlyú bor, határozott gyümölcsös jegyekkel, integrálódott, de ennek ellenére lendületes savval, közepes testtel, hosszú lecsengéssel. Komoly bor, aminek még sok időt érdemes adni.
Egységár:
3 290 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Pajzos Hárslevelű Selection 2015
Közepesnél nagyobb illat intenzitás vaníliával, kókuszreszelékkel és friss ananásszal, mögötte jönnek a citrusok és tavaszi virágok. Ízben újfent jönnek a déli gyümölcsök: ananász, banán és kókusz. Egyensúlyos szerkezet, szép ásványosság. Lecsengése gazdag, ahol újból visszatérnek az édes fűszerek és a buja déligyümölcsök.
Egységár:
3 290 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Pajzos Hárslevelű Késői Szüret 2013
Sokrétű illat aszalt kajszival, darjeeling teával, szép fűszerkészlettel, mindezt elegánsan, hosszan, mindig más arcát mutatva. Kóstolva nagy test, hömpölygő szerkezet, szép savak, komoly mélységek. Az ízkép az illathoz hasonlóan összetett, gyümölcsös, fűszeres, citrusos, mézes, ásványos, a lecsengés pedig szinte végtelen.
Egységár:
4 190 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Megyer 5 Puttonyos Aszú 2013
Aranysárgás; eléggé markáns, tapadós koronájú bor. Illatában szekunder és tercier karakterű, érett aszalt gyümölcsök mellett vagány hordós jegyek és parányi sós, ásványos karakter tűnik fel. Szép ívű korty mellett kicsit a savak felé hajló lecsengés jellemzi, ez mintegy gerincet, tartást ad a bornak.
Egységár:
7 880 Ft
Mennyiség: db.

Pajzos-Megyer Pajzos 5 Puttonyos Aszú 2011
Sötét arany színű, már-már borostyánba hajló, de helyenként citromos bevillanással. Nagyon koncentrált illatú, elsőre vaníliával indít, hamar eltűnik ez, utána narancsos, birses, aszalt barackos vonal bontakozik ki, kis kenyérhéjas érintéssel. Remek egyensúlyú, lendületes bor, díszítése teljes harmóniában van az illattal. Savai még kissé fickósak, de ez csak érlelési potenciálját emeli.
Egységár:
8 380 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva