EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Oremus Pincészet
Cím: 3934 Tolcsva, Bajcsy-Zsilinszky u. 45.
Tel.:
Fax:
email:
Web:
Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakult meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A kilencvenes években teljesen új és modern borképpel álltak elő, legendás száraz boraikat és aszúikat két évtizede töretlenül, világszínvonalon készítik, és ott vannak a világ legszebb borászatai között. A ma bő száz hektáros pincészet a hajdani Állami Gazdaság egyik üzemegysége volt a rendszerváltásig. A kombinát nyolc kisebb, verseny- és piacképes gazdasági egységekre szeletelésében, melyekből aztán az Oremus is lett, elévülhetetlen érdemei vannak Bacsó Andrásnak, aki a kezdetek óta vezeti a pincészetet.*

Oremus Pincészet Tokaji Édes Szamorodni 2010
Illatában levesfűszerek és aszalt kajszibarack, ánizs, szegfűszeg és mandarin. Kóstolva közepesnél nagyobb test, kerek savak, szikáran elegáns struktúra. Az ízképben mediterrán citrusok, zöldfűszerek, pici méz és szerecsendió.
Egységár:
2 880 Ft
Mennyiség: db.

Oremus Pincészet Tokaji Cuvée 2008
Közepesen élénk illatában klasszikus, friss gyümölcsvonal, tutti-fruttis, virágos-parfümös lendület. Kóstolva tökéletesen ugyanezt kapjuk, savszerkezete lendületes, de nem túlzó, édessége mély. Teste közepes, egy kis csersav is érezhetünk, összességében pedig egy jól iható, remek tétel a végén egy érintésnyi sós ásványossággal.
Egységár:
3 890 Ft
Mennyiség: db.

Oremus Pincészet 3 Puttonyos Aszú 2009
Közepes szalmasárga bor, melynek illatában direkt, frissen főzött kajszibarack lekvárt érezhetünk, valamint érett délgyümölcsöket, parfümös-virágos érintést. Kóstolva tökéletesen lecsiszolt, krémes, szájbetöltő szerkezetet kapunk, finom savkészletet, arányos édességet. Remek bor, amelynek részletei inkább a gyümölcsökben merülnek ki, de azok tökéletesek.
Egységár:
5 400 Ft
Mennyiség: db.

Oremus Pincészet Tokaji 5 Puttonyos Aszú 2005
Borostyános, eléggé érett színvilágú. Érdemes szellőztetni. Lendületes, főként birsalmás karakterét fedezhetjük fel ízében és illatában is. Herbás, ásványos jellege pedig csokorba foglalja mindezt, szép keretet adva neki. Hosszú, narancsos végű.
Egységár:
10 800 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva