EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Laposa Borbirtok
Cím: 8261 Badacsonytomaj, Római út 197.
Tel.: +36 70 632 1800
Fax:
email: bazaltbor@bazaltbor.hu
Web: www.bazaltbor.hu
A Laposa Birtok központja a Badacsony-hegy déli oldalán, a régi Bogyai úri birtokon található. Dr. Laposa József és felesége, a badacsonyi születésű Nóra a Balaton-felvidék szerelmesei, első földjeiket 1990-ben vásárolták meg. A vulkanikus tanúhegyek legjobb fekvésű területein elhelyezkedő Laposa Birtok mára már 8 hektárossá lett. A Laposa és a Bazaltbor márkanév már 2000-től ismert és elismert brand a magyar borpiacon. Az elmúlt 10 évben a birtokot folyamatosan fejlesztették, a kiváló minőségnek és vendégszeretetnek köszönhetően, sokan ismerik és kedvelik a család által készített borokat. Boraik közkedveltségét tiszta, ásványos, a bazalthegyek minden szépségét bemutató jellege adja. (A képen Laposa Bence látható.)*

Laposa Olaszrizling 2016
Visszafogott az illata, de kicsit várva megjelenik benne egy határozott termőhelyi jelleg. Friss, éppen érett gyümölcs-kosár, fajtajelleg, rózsa. Szájban kerek savakat kapunk, jó egyensúlyt, a krémesség határán lévő szerkezetet, precíz kivitelezést. Ízvilágában a friss szőlőgyümölcs mellett határozott sósság.
Egységár:
2 150 Ft
Mennyiség: db.

Laposa Szürkebarát 2015
Közepes citromsárga színű, ragyogó tükörrel. Határozott, nagyon összetett illatában frissen vágott fű, citrusok, narancsolaj, parányi kenyérhéjas jelleg és némi érett alma fedezhető fel. Ragyogó, gerinces savak, arányos díszítés, remek citrusos, közepesnél picit rövidebb lecsengés jellemzi.
Egységár:
2 180 Ft
Mennyiség: db.

Laposa Rizling2 2014
Közepesen intenzív illatában elsőre az ásványosság tűnik fel, később jelenik meg a gyümölcs és a virág, valamint egy felsorolhatatlan összetevőkből álló fűszerkészlet. Vibráló és izgalmas. Kóstolva tökéletes egyensúlyt kapunk, vagány savakat, elegáns, nem dübörgő testet, valamint egy szép édes-sós vonalat. Gyümölcs, virág és fűszer. Jól iható, gazdag és elegáns.
Egységár:
2 780 Ft
Mennyiség: db.

Laposa 4 Hegy 2014
Visszafogott illat kevés körtével, virágokkal, csipetnyi ásvány okozta szép karakterességgel. Kóstolva gyönyörű szerkezet, feszes, elegáns, mellette teljesen betölti a szájat, a savak lendületesek. Az ízképben fehér húsú gyümölcsök, kevés citrus, csipetnyi zöldfűszer és szép mineralitás. Badacsony, Csobánc, Somló és Szent György-hegy olaszrizlingje egy palackban.
Egységár:
2 880 Ft
Mennyiség: db.

Laposa KőKövön Furmint 2015
Világos megjelenés, intenzív illatvilág, benne határozott gyümölcsösség barackkal, nem egészen érett körtével, egressel, citrusokkal, gyógynövényekkel, érintésnyi ásvánnyal. Kóstolva tökéletes egyensúlyt kapunk, precíz szerkezetet, csiszolt éleket, valamint az illatban is érzett sokrétűséget. Szinte tökéletes arányok minden értelemben. Sós lecsengés.
Egységár:
3 180 Ft
Mennyiség: db.

Laposa Nagy-Somlói Juhfark 2016
A pincészet somlói területtel is rendelkezik, ez a juhfark pedig egy tankönyvi tétel: halványsárga szín, illatában az összetéveszthetetlen somlai jegyek dominálnak, intenzív virágossággal keveredve, penge savak és hosszú lecsengés jellemzi.
Egységár:
3 280 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva