EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Kolonics Pince
A több generációra visszanyúló családi vállalkozás a Somló dél-keleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. A pincészet két hektár termő olaszrizling, fél hektár juhfark, és fél hektár hárslevelű szőlővel rendelkezik. Cserszegi fűszeres és ezerfürtű szintén megtalálható a fajtaválasztékban, de ezek jelenleg még nem kerülnek palackozásra. A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borok két-három évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Boraik tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba. 2008 tavaszától szállóvendégeket is fogadnak egyedülállóan kialakított vendégházukban. *

Kolonics Pince Olaszrizling 2015
Enyhe fedettség az illatban, de némi várakozás után ez eltűnik és átadja a helyét a keleti fűszereknek, némi vaníliának és körte kompótnak. Kóstolva közepesnél nagyobb test, kerek savak, az ízképben érett gyümölcsösség, mediterrán citrusok, szép fűszercsokor. Érintésnyi édességérzet. Hosszú és elegáns!
Egységár:
2 880 Ft
Mennyiség: db.

Kolonics Pince Furmint 2015
Közepes szalmasárga megjelenés, közepesen intenzív illatvilág, amelyben a körte, a barack és a déligyümölcsök mellett határozott hordóvanília is megjelenik. Kóstolva csiszolt savszerkezet, komoly test, arányos alkohol, újra a vanília. A legvégén támad egy kis melegség, de ezzel együtt gazdag, hosszú borral van dolgunk, amelynek érdemes még a palackban kicsit állnia.
Egységár:
3 150 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva