EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Kislaki Bormanufaktúra
Légli Géza eleven és intellektuális, szellemes borász, azok közé tartozik, akiket (a borban) nemcsak a bor érdekel. Kislakon és a János-hegyen a toszkán agritourismók színvonalát idéző környezetben lehet kóstolni gyümölcsös borait, helyi szörpöket, házi sajtokat, mangalicakolbászt, halászlevet. A természetes borászkodással készülő boroknál a kulcsszó a gyümölcsösség, Légli szerint ez a déli part lényege. *

Kislaki Rosé 2016
Sötét, már-már sillerekre emlékeztető színvilág. Az illat is hasonló, lassan a vörösborokra emlékeztető gyümölcsös jegyek is megjelennek benne, a nehézkesség érzete nélkül. Kóstolva közepes test, kerek és intenzív savak, málna és meggy, kapor és kakukkfű. A lecsengést az intenzív gyümölcsösség és a lendületes savak uralják.
Egységár:
1 490 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Jánoshegy Rizling 2013
Intenzív illat, amiben a Rajnai Rizling fajtajegyei óvatosan bújnak meg. Ami elsőre eszünkbe jut az az ásvány, valamint a finom hordó ölelte éppen érett gyümölcs. Kóstolva remek egyensúlyt kapunk, a krémesség és a tisztaság határán balanszírozó struktúrát, szép részleteket: lime, alma, körte, barack. Nagyon jól iható, gazdag bor, amely nem nehézkes, mégis tartalmas.
Egységár:
1 990 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Lakitető Syrah 2015
Áradó illat, amelyben a syrah azonnal fellép, mint fajta. Elképesztő gyümölcsbomba, vörösáfonya, cseresznye, ribizli. Keleti fűszerek. Kóstolva nagyon hasonló, savszerkezete élénk, gerinces, tanninja finom, a bor inkább feszes, mint krémes.
Egységár:
2 090 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Matacs Chardonnay 2015
Élénk, virágos illat, amelyben a fajta finom vajassága éppúgy érezhető, mint egy szép citrusos vonal. Kóstolva elsőre egy intenzív almás vonalat kapunk, amelynek gyümölcsössége páratlan. Savai finomak, egy kis almasav mintha maradt volna. Remek egyensúly, inkább feszes, mint krémes szerkezet, valamint egy nagyon érdekes virágos vonal, kis sósság.
Egységár:
2 280 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Rekesz Sauvignon Blanc 2015
Közepesen intenzív illat, amelyben egy visszafogott fajtajelleg mellett szép virágosság, friss szőlő, citrusok érezhetőek. Kóstolva a fajtát kapjuk meg elsőre, bár visszafogott formában, mellé később felzárkózik a remek savkészlet. Egyensúlya tökéletes, szerkezete inkább feszes, a bor elegáns és egyenes vonalú.
Egységár:
2 490 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Jánoshegy Rizling 2015
Közepesen intenzív illatú rajnai rizling, amelyben elsőre szép citrusok és jól használt hordó kerül elő, mellettük inkább keleti mint zöld fűszerek. Kóstolva jó savakat kapunk, feszes szerkezetet, finom kis fajtajelleget, érintésnyi csersavat.
Egységár:
2 490 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Jánoshegy Kékfrankos 2015
A közepesnél intenzívebb illat, benne igazi kékfrankos aromákkal: komoly kékáfonyás, meggyes vonal frissen őrölt borssal. Szájban remek savak, közepesnél nagyobb test, remek egyensúly, csiszolt tannin. Feszes szerkezetű, a gyümölcsösséget hangsúlyozó tétel, amelyet épphogy csak megérint a hordóvanília.
Egységár:
2 780 Ft
Mennyiség: db.

Kislaki Jánoshegy Merlot 2015
Áradó illat, amelyben tankönyvi merlot illatot kapunk, fekete áfonyával, meggyel, keleti fűszerekkel. Savszerkezete kiváló, egyensúlya remek, teste a közepesnél nagyobb, tanninja élénk, de puha.
Egységár:
2 780 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva