EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Homola Pincészet
A Homola Pincészet 2009 óta készít borokat Paloznakon és környékén, ma már 15 hektáron. Paloznakon, Tihanyban és Alsőörsön a Balatonfüred-Csopaki Borvidék legjobb dűlőiben gazdálkodnak. Négy nagy dűlő adja a termés alapját, a Gölyemál Alsóörsön, a Lapi dűlő Tihanyban, a Sáfránykert és a Hajnóczy dűlő Paloznakon.*

Homola Kékfrankos Rosé 2016
Nagyon halvány rózsaszín, igazi rózsaszirmos árnyalattal. Illata közepesen intenzív, kellemes, gyengéden epres, mellette főként citrusos karakter fedezhető fel. Ez a kíméletes, visszafogottan elegáns karakter érezhető a bor ízében és szerkezetében is. Közepes lecsengésű, jól összeállított bor.
Egységár:
1 790 Ft
Mennyiség: db.

Homola 100% Balaton 2016
Szürkebarát, tramini és olaszrizling alkotta reduktív házasítás. Illatában trópusi gyümölcsök és szőlővirág, a kortyot néhány gramm maradék cukor teszi teljessé, amit a ropogós, üde savak és kellemes mineralitás kísér.
Egységár:
1 890 Ft
Mennyiség: db.

Homola 100% Rizling 2016
A fajtára jellemző gyümölcsös illat: almával, körtével és egy leheletnyi gyógynövényes hatás. Ízében vibráló savak, szép test, amit a finom seprős érlelés tesz izgalmassá. Könnyű reduktív bor, tisztán vagy szódával!
Egységár:
1 890 Ft
Mennyiség: db.

Homola Furmint 2015
Közepesen élénk illat, friss szőlővel, egy izgalmas gyógynövényes vonallal, fehér szirmú virágokkal, elegáns hordófűszerrel és ásványos érintéssel. Kóstolva remek savkészletet kapunk, egyre erősödő sós mineralitással és élénk gyümölcsökkel.
Egységár:
2 890 Ft
Mennyiség: db.

Homola Hajnóczy Olaszrizling 2015
Alma, körte, őszibarack, némi vanília és fűszerek az egyébként közepesen intenzív illatban. Kóstolva nagy test, gyönyörű savak, az ízképben a gyümölcsösség és a fűszerek mellett már egy vibráló minerális jelleg is felbukkan. Hosszú lecsengés, elegáns kivitelezés.
Egységár:
3 550 Ft
Mennyiség: db.

Homola Kékfrankos 2013
Közepesen élénk illatában érett gyümölcsösség cseresznyével, vörösáfonyával, valamint keleti édesfűszerekkel. Érintésnyi földes-avaros jegy. Kóstolva remek savkészletet kapunk, élvezetes első kortyot, jó egyensúlyt, ásványos lecsengést. Közepes test, visszafogott, csiszolt tannin.
Egységár:
3 790 Ft
Mennyiség: db.

Homola Kékfrankos 2015
Közepesen intenzív illata nagyon izgalmas: friss, de telt gyümölcsösség, zöld fűszerek, hűvös, finoman minerális. Kóstolva tankönyvi kékfrankos fajtajelleget kapunk, ragyogó savakkal, feszes, mégis szájbetöltő szerkezettel, puha és csiszolt tanninnal. Szájban is szép a gyümölcs, pici csonthéjas és a végén a hordóhatás is megjelenik benne. Fiatal bor, nagy potenciállal.
Egységár:
3 790 Ft
Mennyiség: db.

Homola Paloznak 2015
Olaszrizling válogatás a Kis-hegy dűlőből. Izgalmas illat szép fűszercsokorral, majd a nyitány után elegáns gyümölcsösséggel. Kóstolva is az elegancia a kulcsszó, közepes test, kerek savak, nagyon egyben van. Ízében intenzív és kristálytiszta gyümölcsösség, a háttérben csipetnyi fűszerrel megbolondítva. Tökéletes egyensúly, közepesen hosszú lecsengéssel.
Egységár:
4 190 Ft
Mennyiség: db.

Homola Syrah 2013
Közepesen intenzív illat, kerek, fekete bogyós gyümölcsöket (szeder, áfonya) idéző aromák, finom, keleti fűszerkészlettel kiegészítve. Kóstolva szép savakat, finom tanninszerkezetet kapunk, és már az első kortyban feltűnik a sós mineralitás. Finom szövetű tétel, melynek lecsengésében a jól használt hordó köszön vissza.
Egységár:
5 390 Ft
Mennyiség: db.

Homola Cabernet Franc 2013
Visszafogott az illata, benne jól kivehető földes-minerális jelleg, amely mögül egyfajta tömör gyümölcsösség kandikál kifelé. Kóstolva újra a tömörség az első szó, ami eszünkbe jut, annak ellenére, hogy finom savai röptetik, csersavai finoman húzzák a kortyot. Szájbetöltő, nagyon komoly struktúrával rendelkező tétel, amelybe a gyümölcsök is jelentősek, mégsem róluk szól a történet.
Egységár:
5 390 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva