EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Günzer Tamás Pincészete
Günzer Tamásnak az első pillanattól fogva ars poeticája és ambíciója, hogy ő csúcsminőségű borokat szeret készíteni, nem átlagborokat. A borászat egész volumenjének úgy kétötöde a csúcsbor, ez az arány azonban változóban van, mert alkalmazkodni kell a piachoz. Jelenleg 46 hektáron gazdálkodnak, ültetvényeik nagy része a Bocor, Ördögárok és Korár dűlőkben vannak.*

Günzer Tamás Mont Blanc 2016
Csipetnyi fehér húsú barack, mediterrán citrusok és virágok az illatban. Kóstolva könnyed hangulat, szép savak, az egyensúly is rendben van. Az ízképben citrusok, mandarin, kevés alma és körte. A lecsengése közepes.
Egységár:
1 490 Ft
Mennyiség: db.

Günzer Tamás Rosé 2016
Világos, elegáns, a rózsaszín és a hagymahéj határán lévő színvilág, elsőre visszafogott illat, amelyben inkább a virágosság jelenik meg mint a gyümölcsösség. Szájban is ez folytatódik, a bor remek savakkal rendelkezik, egyensúlya is jó, a szerkezet inkább feszes mint krémes. Érett citrusok és érintésnyi zöldfűszer a lecsengésben.
Egységár:
1 690 Ft
Mennyiség: db.

Günzer Tamás Ördögárok Merlot 2011
Tömör és intenzív illatvilág, amelyben precíz, roppanós gyümölcsösséget (meggy elsősorban) kapunk, a hordóhatás éppenhogy csak detektálható. Kóstolva ugyanez a precizitás érhető tetten, savai jók, struktúrája betölti a szájat, tanninja karakteres, de nem túlzó. Jól használt hordó. Lecsengése hosszú és a gyümölcsösség uralja.
Egységár:
6 590 Ft
Mennyiség: db.

Günzer Tamás Mátyás Cuvée 2012
Telt, gyümölcsös illat, amely gyümölcs még édeskés érintést is nyújt: meggy, szeder. Hordóvanília, de jól használt kivitelben. Kóstolva remek savkészlet, telt szerkezet, nem kevés, de puha, remek egyensúly. A nehézkesség meg sem érinti. Szájbetöltő struktúra. Lecsengésben újra gyümölcs és vanília, a torokban pedig pici alkoholmelegség.
Egységár:
6 590 Ft
Mennyiség: db.

Günzer Tamás Bocor Grandior Merlot 2012
Az illatot a hordós jegyek uralják, szép fűszeresség, pici ánizs, füstös jegyek, marcipán, Mozart kugel. Kóstolva is nagyon komoly vörösborélmény, nagy test, szájbetöltő szerkezet, pici lekvárosság, de a savak kompenzálnak, a tanninok selymesek. Lehengerlő. Az ízképben fekete bogyós gyümölcsök, kakaó, étcsokoládé, kubai szivar. A lecsengése nagyon hosszú.
Egységár:
14 490 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva