EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Gróf Buttler Borászat
Cím: 3300 EGER, NAGYKŐPOROS ÚT 23–25.
Tel.: +36 36 515-335
Fax:
email: info@grofbuttler.hu
Web: www.grofbuttler.hu
A Gróf Buttler Borászati Zrt. 36 hektáron gazdálkodik az Egri borvidéken. A pincészet filozófiája merít a borvidék történelmi hagyományaiból, a terület adta nagyságból és lehetőségekből, a kézműves borkészítés egyediségéből és a fajták termőhelyhez illeszkedő potenciáljából.A pincészet két eltérő karakterű termőterületről származó szőlőből készíti borait, a terület egyediségét szem előtt tartva. A Szarkás-tető egy riolittufa alapú termőterület, amely kiváló érést biztosít az ott termesztett szőlőnek. A talaj ásványossága vezető karakterként köszön vissza a borokban, ezzel is növelve a Szarkás-tetői borok komplexitását. Ásványosság, elegancia, gyümölcsösség. A Nagy-Eged-hegyen művelt szőlők nem mindennapi borokat adnak. Ünnepi borok ezek, de nem csak ünnepnapra valóak. Minőségüket jórészt annak a fantasztikus termőterületnek köszönhetik, amelyik egészen 501 méterig emelkedik a tengerszint fölé (340-501 méter). Az egyedi, és semmi máshoz nem hasonlítható ízek a borban a különleges fekvésnek, a szőlő szempontjából ideálisnak mondható talajszerkezetnek és az érést pozitívan befolyásoló mikroklímának köszönhetőek.*

Gróf Buttler Kékfrankos 2014
Közepesnél sokkal mélyebb, érett rubin színű bor, lágy rózsaszínes gyűrűvel. Illata határozott, nagyon kellemes, de nem lehengerlően támadó, hanem inkább "intelligens". Ízében és illatában egyaránt vaníliával kezd, a gyümölcsösség csak itt-ott villan ki. Markáns savszerkezet kíséri, teste közepesnél nagyobb, tanninjai pedig igazán rendezettek.
Egységár:
2 850 Ft
Mennyiség: db.

Gróf Buttler Egri Chardonnay 2013
Közepesen intenzív citromsárga, közepes koronával. Illata közepesen intenzív, főként édeskés virágos, mellette citrus, zöld alma, éretlen körte fedezhető fel. Markáns savú, markáns alkoholú bor, közepes test. Lecsengésében inkább a savak jutnak szerephez.
Egységár:
2 980 Ft
Mennyiség: db.

Gróf Buttler Töppedt Szőlőből Készült Merlot 2012
Ennél az évjáratnál a Nagy-Egeden a tökéletes érettség magas természetes cukortartalommal párosult. Mivel a szőlő teljesen egészséges volt, így a pincészetnek sikerült egy izgalmas félédes merlot-t készítenie.
Egységár:
2 980 Ft
Mennyiség: db.

Gróf Buttler Egri Bikavér W 2008
Határozott illat, amelyben a hordóvanília a lendületes mineralitással kollaborál, így a gyümölcsök csak a háttérből figyelnek. Kóstolva finom savak, remek egyensúly, amelyet a csiszolt tannin vezérel. A gyümölcs szájban már határozottabb, de az ásvány annyira markáns, amennyire vörösborban azt ritkán érezzük. Nagy formátumú, de még ennyi idősen is nagyon fiatalnak ható bor.
Egységár:
3 580 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva