EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Eszterbauer Borászat
Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás László borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. Jelenleg 20 hektáron gazdálkodnak, főbb termőterületeik: Tót-völgy, Bodzás, Porkoláb-völgy és a Palánki hegy.*

Eszterbauer Fuxli Siller 2016
75% kadarka, 25% kékfrankos alkotja ezt, az elsőre pikáns fűszereket felvonultató sillert, melyben idővel a meggy, a ribizli és a csipkebogyó is helyt kap. A korty elemi egységet alkotnak, íz jegyei inkább a piros bogyós gyümölcsök felé hajlanak. Közepesen hosszú lecsengés, jó inni...jöhet még egy pohárral.
Egységár:
1 790 Ft
Mennyiség: db.

Eszterbauer Sógor Kadarka 2016
Világos, szinte áttetsző, bíbor színvilág, közepesen intenzív, a piros bogyós gyümölcsökre, a rózsára és a zöldfűszerekre épülő illatvilág. Kóstolva a nagyon szép és arányos savkészlet tűnik fel elsőre, tanninja nagyon kevés, az is puha, szerkezete légies. Fajtajelleg a fő erénye, finom gyümölcse és a struktúra puhasága teszi igazán széppé. Klasszikus kadarka.
Egységár:
1 950 Ft
Mennyiség: db.

Eszterbauer Tanyamacska Kékfrankos 2015
Intenzív kékfrankos illat piros és feketebogyós gyümölcsökkel (cseresznye, szilva), fehér- és feketeborssal, és csak érintésnyi vaníliával. Kóstolva selymes savkészletet kapunk, csiszolt, puha tannint, arányos alkoholt, lágy szerkezetet. Ízvilága azonos az illattal, egész pici kis kesernye érződik a lecsengésben.
Egységár:
1 950 Ft
Mennyiség: db.

Eszterbauer Tüke Bikavér 2013
Közepesen élénk illatában lendületesség: friss piros bogyósok mellett egy kifejezetten összetett zöldfűszerkészlet, de még marcipán és kakaó is. Kóstolva szinte tökéletes szerkezetet kapunk: jó savak, puha tanninok, nem vastag, de elegáns, nagyon szép struktúra. Ízeiben ugyanazt kapjuk, mint illatban. Hosszú, élénk lecsengés, benne leginkább a gyümölcsösség kap szerepet.
Egységár:
3 590 Ft
Mennyiség: db.

Eszterbauer Nagyapám Kadarka 2016
Klónszelekciós kísérlet eredménye és öregtőkék válogatása. Illata hivalkodó, csupa gyümölcs, epres, málnás kert hangulatát árasztja. Elegáns szerkezetű, élénk savú, jó tanninú bor. Díszítésében hasonló, mint az illat, de korántsem olyan intenzív.
Egységár:
3 590 Ft
Mennyiség: db.

Eszterbauer Tivald Cabernet Sauvignon 2013
Mély, átláthatatlan rubin színű bor, igen vastag koronával, és fekete maggal. Színe nagy koncentrációról árulkodik. Illata határozott, fajtajelleges, a hordós karakter mögött érettség bujkál, ezt kökény, fekete szeder, áfonya és túlérett szilva egészíti ki. Szájban is igen koncentrált, masszív, de érett tannin mellé jó savak, megfelelő alkohol párosul. Díszítésében inkább a gyümölcsös jegyek kerülnek előtérbe.
Egységár:
6 690 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva