EMLÉKEZZ RÁM
Keresés a termékek között:
Kiemelt termékek
Magyar borászatok
Külföldi borászatok
Pezsgők
Párlatok
Kiegészítők
Kiadványok
Termék típusok
 
Disznókő
Cím: 3931 Mezőzombor, Disznókő-dűlő
Tel.: +36 47 569 410
Fax: +36 47 369 138
E-mail: disznoko@disznoko.hu
Web: www.disznoko.hu
Aki Budapest felől érkezik Hegyaljára, Miskolcot, majd Szerencset elhagyva, a borvidék dél-nyugati kapujában, Mád, Tarcal és Mezőzombor települések határában mindjárt a Disznókő birtokkal találkozik. A Disznókő szőlőbirtok a filagória mellett megbúvó kőszikláról kapta nevét, amely a környék lakóinak elmondása szerint egy vaddisznó formájára emlékeztetett. 1992 óta az új tulajdonos, a francia AXA-Millésimes - aki olyan kiemelkedő château-k bitokosa, mint a bordeaux-i Château Pichon-Longueville, Château Cantenac-Brown, Château Suduiraut és Quinta do Noval Porto-ban -, ösztönzésre Magyarország egyik legjelentősebb borászati beruházása valósult meg. 1995-ben Ekler Dezső, Ybl-díjas építész tervei alapján épült fel az új, világszínvonalú szőlőfeldolgozó és présház. A birtokigazgató Mészáros László. *

Disznókő Késői Szüret 2012
Közepesen élénk illatáról elsőre egy húsleves zöldségei és fűszerei ugranak be. Kicsit várva előkerülnek a gyümölcsök is, például a narancslekvár és a körte. Kóstolva remek egyensúlyt érezhetünk, amelyből a kivételes savkészletet kell kiemelni elsősorban. Pici csersavat is érezhetünk, édessége éppen létrehozza a krémes szerkezetet. Részletgazdag, remek tétel.
Egységár:
3 080 Ft
Mennyiség: db.

Disznókő 5 Puttonyos Aszú 2007
Közepes arany szín, egységes, nagyon szép, az érett gyümölcsöket (barack és déliek), az ásványt és már a csonthéjasokat is megmutató illat. Kóstolva nagyon hasonló: csiszolt, krémes, arányos struktúra, amelyben a sav is éppen jó, az édesség pedig mélységet ad neki. A legvégén megjelenik egy kis teás vonal, amelyből következik egy érintésnyi kesernye a legvégén.
Egységár:
8 900 Ft
Mennyiség: db.


« Vissza a főoldalra
 

A kosár üres

Sidewayz 2010 minden jog fenntartva